“2019 Yılı Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri”ni Almaya Hak Kazananlar Belirlendi

İlan Tarihi:16.10.2019 12:57:00
Güncelleme Tarihi:17.10.2019 10:16:00
 

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından verilen “MCBÜ 2019 Yılı Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri”ni almaya hak kazananlar, Kalite Komisyonumuz tarafından belirlendi. 

MCBÜ Kalite Komisyonu, 14 Ekim 2019 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç Başkanlığında Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda bir toplantı yaparak “2019 Yılı Sosyal Sorumluluk Proje Ödülleri”ni almaya hak kazananları tespit etti.

Birincilik ödülü Mühendislik Fakültesinin  “Nullius in Verba-Her Çocuk Mucit Doğar” adlı projesine, ikincilik ödülü Eğitim Fakültesinin “Tiyatro Geleceğin Öğretmenleri ile Öğrencilerini Bir Araya Getiriyor” adlı projesine, üçüncülük ödülü Mühendislik Fakültesinin “Hayallerden Gerçeğe Elektrik Deneyleri” adlı projesine, teşvik ödülleri ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin “Hayalim Oyuncak” adlı projesine, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun “Engelsiz Rekreasyon Şenliği” adlı projesine ve Turgutlu Meslek Yüksekokulunun “Turgutlu Devlet Hastanesi Sosyal Markete Destek” adlı projesine verildi.

“Nullius in Verba (Her Çocuk Mucit Doğar) Projesi”nde “Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) Lego League” turnuvalarına katılım imkânı kısıtlı olan ve devlet okullarında okuyan 9-16 yaş grubu çocuklardan oluşan  ‘Nullius in Verba’ adlı yarışma takımına turnuva hazırlık maratonları boyunca eğitim koçluğu, takım forması, deney setlerindeki eksikler vb. konularda destek sağlandı. ‘Bilim ve Teknoloji Alanında Mucit ve Girişimci Gençler Yetiştirmek’ temalı bu etkinliklerde, üniversitelerin de desteğinin olması konusunda bir ilk gerçekleştirerek farkındalık oluşturmak amaçlandı.

“Tiyatro Geleceğin Öğretmenleri ile Öğrencilerini Bir Araya Getiriyor” adlı projeyle; ilköğretim çağına gelmiş öğrencilerin beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından sağlıklı ve gelişmiş bir kişilik kazanmaları ve yapıcı-yaratıcı özelliklere sahip, insan haklarına saygılı, hür ve bilimsel düşünebilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak hedeflendi.

“Hayallerden Gerçeğe Elektrik Deneyleri” adlı proje kapsamında, ortaokul öğrencilerinin hem ufuklarını genişletecek hem de bilime bakış açılarını değiştirecek deney düzenekleri tasarlandı. Etkinliğe katılan 120 öğrenciye deneyleri tek tek yapma imkanı sunularak yaşayarak öğrenmeleri hedeflendi.

“Hayalim Oyuncak” adlı proje ile oyun çağında olan çocukların maddi ve diğer çeşitli nedenlerle oyuncak edinememesi sorununa çözüm getirilmesi amaçlandı.

“Engelsiz Rekreasyon Şenliği” adlı projeyle,  serbest zaman dilimi içerisinde engellilerin katıldıkları etkinliklerle sosyalleşmelerine ve tedavi süreçlerine katkıda bulunmak amaçlandı.

“Turgutlu Devlet Hastanesi Sosyal Markete Destek Projesi” kapsamında; Turgutlu Devlet Hastanesinde, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Çalışan Hakları ve Proje Birimi öncülüğünde kurulmuş olan Sosyal Markete destek verildi. Hastanede yatarak tedavi gören maddi durumu yetersiz hastaların ya da acil servise gelen hastaların; hastanede kaldıkları süreçte ihtiyacı olan pijama, iç çamaşırı, havlu, terlik vb. malzemeleri ücretsiz temin etmeleri sağlandı.


1408 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1408
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası