Azerbaycan Milletvekili Sona Aliyeva’dan Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye Ziyaret

İlan Tarihi:6.02.2019 10:59:00

Azerbaycan Milletvekili Sona Aliyeva, İzmir Azerbaycan Kültür Evi ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pahsa ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Özay Demir Arsel ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’yi ziyaret etti.

5 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında imzalanması düşünülen akademik işbirliği protokolü konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Protokolün, Üniversitemizin Azerbaycan’da da gerçekleştirdiği Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) ve Üniversitemizde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrencilerin eğitim destekleri konularında sağlayacağı avantajlar değerlendirildi. Konuklar, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’yi,  27-28 Nisan 2019 tarihlerinde Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesinde yapılacak eğitim fuarına da davet ettiler.

Prof. Çelebi, nazik ziyaretleri nedeniyle konuk heyete teşekkür ederek, kendilerini Üniversitemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi ile yapılacak işbirliğinin, her iki üniversite için de son derece olumlu sonuçları olacağını belirtti.

_DSC1371 _DSC1383