Cezayir 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Assia Kaced Üniversitemize İşbirliği Ziyaretinde Bulundu

İlan Tarihi:29.03.2019 18:23:00

Cezayir 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Assia Kaced, 28 Mart 2019 tarihinde Üniversitemize ikili işbirliği ve nezaket ziyaretinde bulundu.

2017 yılı Erasmus+ Programı Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi (KA 107) Personel Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında Üniversitemize gelen konuk heyet, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kamil Şirin ve Dr. Öğr. Üyesi İlker Mümin Çağlar tarafından karşılandıktan sonra, Rektör Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui’nin Felsefe Bölümü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Assia Kaced’in de İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi olması sebebiyle Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlenen toplantılarla, İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Felsefe Bölümü üyeleri ile tanışma ve fikir alış verişi yapma fırsatı buldular. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü ile görüşen Prof. Dr. Assia Kaced, kendi üniversitesi ve bölümünü kısaca anlattıktan sonra Üniversitemiz ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti. Ardından, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Papatya Alkan Genca kendi bölümünü tanıtarak; Cezayir 2 Üniversitesi ile öğrenci değişimi, akademik personel hareketliliği, materyal ve program geliştirme gibi konularda birlikte çalışmaktan onur duyacaklarını söyledi. Toplantıda hazır bulunan Mütercim-Tercümanlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Selçuk Eryatmaz da, toplantıya katılmaktan ve Cezayir 2 Üniversitesi ile işbirliği yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Felsefe Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Talip Kabadayı ve öğretim üyeleri ile görüşen Rektör Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui de iki bölüm ve üniversite arasında kurulacak köprülerin önemli olduğunun altını çizdi.

Cezayir 2 Üniversitesi Rektör ve Rektör Yardımcısı, daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’yi makamında ziyaret etti. Kendilerini Üniversitemizde ağırlıyor olmaktan duyduğu memnuniyetini belirten Prof. Çelebi, “Cezayir 2 Üniversitesi ile kurduğumuz ilişkiyi çok önemsiyoruz. Cezayir hem kültürel hem de tarihsel anlamda güçlü bağlarımız olan bir ülke. Geçen sene ağırladığımız rektörler heyetinden sonra sizleri de burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Umuyorum ki bu ziyaretler akademik olarak daha köklü ve kalıcı işbirliklerinin ilk adımları olacaktır” dedi. Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui de Türkiye’de ve özellikle Manisa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkçe öğrenmek isteyen çok sayıda Cezayirli var, ancak bizim bu konuda ciddi bir eğitmen sıkıntımız bulunmakta. Üniversiteniz ile olan işbirliğimiz sayesinde bu eksikliğimizi gidermek konusunda önemli adımlar atmış olacağımıza inanıyorum” dedi. Sıcak geçen sohbetin ardından konuklar, Dumanlıdağ Restoranda öğle yemeği yediler. Yemeğe Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’nin yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, Dil-Mer Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serpil Ersöz, Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Talip Kabadayı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Papatya Alkan Genca, Erasmus Koordinatörü Devrim Zerengök ve İpek Yeniay, Arş. Gör. Seraceddin Eraydın ve Yüksek Lisans Öğrencisi Lamine Tammsaout katıldılar.

Daha sonra Üniversitemiz Erasmus Koordinatörü Devrim Zerengök ve İpek Yeniay eşliğinde Uluslararası Ofisin çalışma mekânlarını ve çalışanlarını ziyaret eden Prof. Dr. Zerdaoui ve Prof. Dr. Kaced’e, KA 107 projesinin uygulanışı ve yürütülüşü hakkında detaylı bilgiler verildi. Konuk Rektör ve Rektör Yardımcısı, ziyaretlerin ardından Manisa’daki tarihi yerleri görmek üzere Üniversitemizden ayrıldı.

_DSC9315s-min _DSC9317s-min _DSC9319s-min _DSC9325s-min IMG-20190328-WA0004-min IMG-20190328-WA0007-min IMG-20190328-WA0008-min