“Çin Kültürü ve Türkiye’nin İpek Yolu’ndaki Yeri” Tartışıldı

İlan Tarihi:3.04.2019 16:34:00
 

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde geçtiğimiz yıl başlatılan Diplomasi Konferansları bu yıl da devam ediyor. Çin Guandong University of Foreign Studies, South China Business College’dan Dr. Rong Wang’ın konuk olduğu konferansta “İpek Yolu, Çin Kültürü ve Türkiye’nin İpek Yolu’ndaki Yeri” konuşuldu.

Dr. Wang, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Uçar tarafından koordine edilen ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından desteklenen, Üniversitemizin ilk proje tabanlı Mevlana Değişim Programı projesi kapsamında Türkiye'ye çalışma ziyaretine geldi. Dr. Wang, 20 Mart 2019 tarihinde İİBF öğrencilerine verdiği konferansta; Çin'in uluslararası ekonomik işbirliğine önem verdiğini, uluslararası ticari ilişkilerin ticaret savaşları şeklinde değil, dostane şekilde ve kazan-kazan ilkesi çerçevesinde devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

İpek Yolu Projesi'nin karayolu ayağı ve denizyolu ayağı olmak üzere iki rotasının olduğunu açıklayan Dr. Wang, Türkiye'nin bu projede önemli bir yeri olduğunu belirtti. Çin'in diğer Avrupa ülkeleriyle olduğu gibi Türkiye ile de ekonomik ilişkilerini geliştirmek istediğini vurgulayan Dr. Wang, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğinin umut verici olduğunu ifade etti.

Dr. Wang, 26 Mart 2019 tarihinde verdiği ikinci konferansta Çin'deki siyasi yapı, yönetim şekli ve yerel yönetim yapısı ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Dr. Rong Wang'a verdiği konferanslardan dolayı İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat ve Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Sühal Şemşit tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 


698 görüldü.    0 Paylaşıldı
20189-b rong1 _3_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
698
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası