Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Osmancalı İlkokulu Öğrencilerini Misafir Etti

İlan Tarihi:29.04.2019 13:51:00

Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında; örgün öğretimden 7, ikinci öğretimden 6 öğrenci tarafından Prof. Dr. Sezai Taşkın danışmanlığında “Geleceğini Keşfet” isimli proje hazırlandı.

Bu kapsamda Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesine 20 km mesafede yer alan Manisa merkeze bağlı Osmancalı İlkokulunda okuyan 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri ile özel eğitim sınıflarında yer alan 2 öğrenciden oluşan 80 öğrenci ile sınıf öğretmenleri ve Okul Müdürü Doğan Karaçay, 26 Nisan 2019 tarihinde Mühendislik Fakültesinde kendileri için düzenlenen etkinliklere katıldılar.

Osmancalı İlkokulunda okuyan öğrenciler Manisa Yuntdağı Bölgesinde bulunan 17 mahalledeki; Akçaköy, Avdal, Büyük Sümbüller, Dazyurt, Durasıllı, İlyasçılar, Kışla, Koruköy, Kozaklar, Küçük Belen, Küçük Sümbüller, Osmancalı, Otmanlar, Sarıahmetli, Türkmenköy, Yayla ve Yuntdağı Köseler’de ikamet eden öğrencilerden oluşmaktaydı. Sosyal Sorumluluk Proje dersini alan öğrenciler ve danışmanları tarafından 1 ve 2. sınıf öğrencileri için ayrı, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için ayrı etkinlikler düzenlendi. Proje grubu öğrencilerimiz, küçük yaşta teknolojiye ilgi duymalarını sağlamak amacıyla ilkokul öğrencileri için hazırladıkları animasyonlu sunumlar ile öğrencilere mevcut teknolojiler ve gelecekte onların karşılaşabilecekleri muhtemel teknolojiler hakkında sunumlar yaptılar. Ayrıca, yüksek teknolojili ürünleri kendilerinin de üreterek ülkelerine bu şekilde önemli katkılar sağlayabilecekleri fikri uyandırılmaya çalışıldı ve bunun için küçük yaşlarından itibaren daha çok çalışmaları gerektiği mesajı verildi. Daha sonra, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yer alan robotların ve farklı teknolojiler içeren cihazların çalışması gösterildi ve onların da robotları uzaktan kumandalı bir oyuncak araba kullanır gibi programlayarak kullanabilecekleri anlatıldı.

Manisa’nın Yuntdağı Bölgesinde yer alan 17 farklı mahalleden taşımalı eğitimle Osmancalı İlkokulunda okuyan minik öğrenciler, yapılan sunumlar ve ikramlarla büyük mutluluk yaşadı. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz de küçük kardeşlerini mutlu etmenin ve onları bilgilendirmenin gururunu yaşadı.

_DSC2142-min _DSC2147-min _DSC2159-min _DSC2175-min _DSC2178-min _DSC2179-min _DSC2181-min _DSC2184-min _DSC2195-min _DSC2203-min _DSC2214-min _DSC2220-min proje grubu_1-min