Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimizin Mentörlüğünü Yaptığı Takım “FIRST LEGO League” İzmir Etabında Şampiyon Oldu

İlan Tarihi:8.03.2019 13:42:00
 

Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinden Ahmet Atan, Görkem Tuna ve Çağlar Ceylan, Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında Dr. Müge Uyarcan danışmanlığında yürütmüş oldukları proje ile “Lego League” turnuvalarına katılım imkânı olmayan  9-16 yaş grubu çocuklardan oluşan bir ekibe mentörlük yaparak turnuva süreçlerine destek oldular.

Dünyada 80 ülkede yapılan ve bu yıl Türkiye’de 15.si düzenlenen “Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology)” isimli etkinliğin İzmir Etabı, 3 Mart 2019 tarihinde İZFAŞ fuar alanında yapıldı. Öğrencilerimizin mentörlük yaptığı “Nullius in Verba” isimli takım, INTO ORBIT sezonu için oluşturdukları projeleri ile şampiyon oldular.

Nullius in Verba takımı, Europa uydusundaki radyasyon ve atmosfer basıncına çözüm bulmak ve uyduyu yaşanabilir hale getirmek amacıyla uydunun Kaos arazisine parateraforming sistemi geliştirme konulu projeleri ile diğer takımlara önemli derecede üstünlük sağladılar.

Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu, “Öğrencilerimizin bu anlamlı çalışmaları ile 9-16 yaş grubu çocuklardan oluşan ekibe tattırdıkları şampiyonluk  gururu için çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizin bu tarz projelerini her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Üniversitemiz logosunu işlettikleri kıyafetleriyle katıldıkları yarışmadaki şampiyonlukları için Nullius in Verba takımını tebrik ediyor, Bölümümüze yaptıkları ziyaret için de teşekkür ediyorum“ dedi.


663 görüldü.    0 Paylaşıldı
1-min 1 3-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
663
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası