Gördes Meslek Yüksekokulundan Haberler

İlan Tarihi:27.03.2019 11:15:00
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, Gördes Meslek Yüksekokulunda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Gördes MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından kadınlar gününün tarihçesi ve toplumumuzda kadının yerini ifade eden anekdotların anlatıldığı, şiirlerin okunduğu programda, Gördesli kadınlarla gerçekleştirdikleri sokak röportajı ilgiyle izlendi. Program sonunda öğrenciler, Gördesli kadın esnaflara ve personelimize karanfil hediye etti.

İstiklal Marşının Kabulü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Gördes Meslek Yüksekokulunda İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü dolayısıyla İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

Gördes MYO Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmesiyle ilgili süreci anlatan öğrenciler, Mehmet Akif Ersoy’un işaret ettiği Milli Mücadele anlayışına vurgu yaptılar. Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video da ilgiyle izlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Anıldı

Gördes MYO’da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Programı düzenlendi. Programda öğrenciler tarafından, Çanakkale Zaferindeki destansı mücadele çeşitli anekdotlarla anlatıldı.

Çanakkale Savaşıyla ilgili şiirlerin okunduğu, askerlerin cephede söyledikleri türkülerin dile getirildiği programda, Milli Mücadele döneminde Çanakkale cephesindeki çarpışmayı anlatan video izlendi.

DGS Bilgilendirme Semineri Verildi

Gördes Meslek Yüksekokulunda Dikey Geçiş Sınavını (DGS) kazanarak başka üniversiteye geçiş yapan mezunlar ile öğrencilerin bir araya geldiği ‘DGS Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi. Program çerçevesinde, DGS ile Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesine geçiş yapan M. Furkan Öner, DGS ile ilgili önemli noktaları öğrencilerle paylaşarak, tercihler hakkında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Ayrıca DGS’ye büyük önem veren ve öğrencileri bu sınava yönlendiren Gördes MYO’da, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan DGS kursunda, Türkçe-Matematik dersleri de veriliyor. Gördes MYO her yıl çok sayıda öğrencisini DGS ile pek çok fakülte veya yüksekokula gönderiyor.

İlçe Güvenlik Toplantısı Gördes MYO’da Yapıldı

Gördes ilçe güvenlik toplantısının 2019 yılı Mart oturumu Gördes Meslek Yüksekokulunda yapıldı. Okulun toplantı salonundaki buluşmaya, Kaymakam Bekir Abacı, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bçvş. Ercan Kartepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Coşkun Çelik, İlçe Emniyet Amiri Abdulkadir Çelik, KYK Molla Gürani Yurt Müdürü Ahmet Yıldırım, Gördes MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan Uşun katıldı.

Kurumların mevcut durumları hakkında kısa değerlendirmeler yaptığı toplantıda, MYO öğrencilerinin ilçedeki barınma durumu ve sosyal olanaklar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İlçede ileriki dönemlerde yapılacak çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında görüşler değerlendirildi.

Kaymakam Bekir Abacı, “Meslek Yüksekokulumuzla ortaklaşa gerçekleştireceğimiz her türlü projeye öncelik tanıyacağız. İlçemizdeki öğrenciler için her türlü sosyal imkânı sağlamaya hazırız” dedi.

Gördes MYO Öğrencilerinden Köy Okuluna Kitap Bağışı

Gördes Meslek Yüksekokulu öğrencileri, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortaklaşa planlanan etkinlikte, harçlıklarından ayırdıkları parayla kitap seti alan öğrenciler bu kitapları Kırsal Kızıldam Mahallesi Kızıldam İlkokuluna bağışladı.

Etkinlik kapsamında, Kızıldam İlkokulu öğrencileri, üniversite öğrencisi büyükleriyle birlikte keyifli vakit geçirdi. Bu tür etkinliklerle kırsal mahalleyi daha fazla ziyaret etmek istediklerini ifade eden MYO öğrencileri, Kızıldamlı çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


844 görüldü.    0 Paylaşıldı
.1-min .2-min .3-min .4-min .5-min .6-min 1-min. 1-min 1-min- 2-min. 2-min 2-min- 3-min. 3-min 3-min- 4-min 4-min- 5-min 5-min- 6 7 8 9
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
844
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası