Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümümüz Otizm Konusunda Fark Yaratmaya Devam Ediyor

İlan Tarihi:31.10.2019 12:01:00
Güncelleme Tarihi:31.10.2019 12:02:00
 

Otizm konusunda 2018 yılında otizm spektrum bozukluğu konusunda yapılan düzenlemeler nedeniyle, YÖK tarafından verilen “Engelsiz Program Nişanı” ödülüne layık görülen Müzik Bölümümüz bu konuda fark yaratmaya ve farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu ve Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Harun Baki ile Müzik Bölümü özel öğrencilerinden Özge Çeltik ve Batuhan Kil, 26-28 Ekim 2019 tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen “3. Uluslararası Anca Dünya Otizm Festivali”ne davetli olarak katıldı. Festival kapsamında iki performans sergileyen öğrencilerimize eşlik eden öğretim elemanlarımız, festivale 36 ülkeden katılan otizmli çocuklara ve ailelerine Üniversitemiz, Fakültemiz ve Bölümümüz ile ilgili bilgi vererek, bu konuyla ilgili tecrübelerini paylaştılar.

28 Ekim 2019 tarihinde Antalya’nın Belek ilçesinde düzenlenen “Uluslararası Endüstriyel ve Çevresel Toksikoloji Kongresi”ne davet edilen Müzik Bölümü öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, aynı tarihte düzenlenen Otizm konulu oturumun ardından kısa bir dinleti gerçekleştirdi. Dinleti öncesi Müzik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu tarafından kongre katılımcılarına “Otizm ve Müzik” konusunda sunum yapılarak, Üniversitemizin bu konuda yapmış olduğu düzenlemeler ve çalışmalar hakkında bilgi verildi. Kongrenin katılımcıları arasında yer alan, kurucusu olduğu “Otizmli Kişiler için Eğitim ve Hizmetler” kurumunun bilimsel danışmanı ve Sunderland Üniversitesi Otizm Araştırma Biriminin eski direktörü Prof. Paul Shattock ve Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Başkanı Ergin Güngör, öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize büyük ilgi göstererek bir sonraki kongreye de davet etti.


829 görüldü.    0 Paylaşıldı
2 3 7 8 9 10 11
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
829
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası