Heimerer College ile Akademik İş Birliği Yapılacak

İlan Tarihi:22.02.2019 16:42:00
 

Üniversitemizin yürütücülüğünü üstlendiği 83 bin avroluk bütçesi olan “Erasmus + KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi” kapsamında, Priştine’de bulunan Heimerer College’a bir ziyaret düzenlendi. İki üniversite arasında personel ve öğrenci değişim hareketliliği sağlanmasını öngören KA107 projesi ile üniversitemizin sahip olduğu bilgi ve deneyimin, Avrupa dışında kalan yükseköğretim kurumlarına aktarılması planlanıyor. 

Program kapsamında Heimerer College’a gerçekleştirilen ziyarette; Manisa TEKNOKENT Yönetim Kurulu Üyesi ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat ile Erasmus Kurum Koordinatörlüğünde görevli Arş. Gör. Dr. Enis Yakut ve Arş. Gör. Dr. Deniz Dirik, Heimerer College’ın Rektör Yardımcıları Ms.Naime Brajshori, Mr.Florim Gallopeni ve Mr. Adnan Hoxha ile bir araya geldi.

 Ziyaret kapsamında, sağlık alanında uzmanlaşan bir kurum olan Heimerer College’da yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan “Multidisipliner Sağlık Merkezi” konusunda temaslarda bulunuldu. Sağlık profesyonellerinin çok boyutlu bir bakış açısı kazanmasını ve rotasyona dayalı uygulamalı eğitimlerin yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere gerekli fiziki altyapının oluşturulması (laboratuvarlar, simülasyon merkezleri vb.) noktasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi model alınacak. Dahası, sektör-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi ve sağlık profesyonellerinin birer girişimci olarak fikirlerini inovasyon teknolojisine dönüştürmesini sağlayacak bir yapılanma öngören bu merkezin, Manisa Teknokent bünyesinde faaliyet yürütmesi konusu masaya yatırıldı. 

Ziyaret ile ilgili olarak bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Mıynat, "Heimerer College ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği, 5oo yılı aşkın süre birlikte yaşamış ve ortak bir tarihi paylaşan iki milleti akademik zeminde tekrar buluşturması açısından büyük önem arz ediyor. Bu anlaşma ile Heimerer College ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinden ilk etapta 5 kişi hareketlilikten faydalanma imkanı bulacak. Artarak devam eden işbirliğimiz sayesinde, bu sayıyı ve bütçeyi her yıl geliştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. 

Heimerer College yetkilileri, 29 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihleri arasında, proje kapsamında ilgili birimler ile görüşmek ve kapsamlı incelemeler yapmak üzere üniversitemize iade-i ziyarette bulunacaklar.

 


780 görüldü.    0 Paylaşıldı
foto 1 foto 2
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
780
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası