İŞKUR Kampüs‘te Programına Yoğun İlgi

İlan Tarihi:19.03.2019 16:49:00
 

Üniversitemiz Rektörlüğü ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile düzenlenen İŞKUR Kampüs’te adlı program, 19 Mart 2019 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, İŞKUR İl Müdür Vekili Eşref Aslan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, Üniversitemiz Öğrenci Rehberlik Kariyer ve Mezunlar Koordinatörü Prof. Dr. Altay Uğur Gül, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mahmut Karğın, Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. 

Programda ilk olarak İŞKUR Kampüs’te etkinliğinin açılış kurdelesi kesildi. Vestel, Tirsan, Klimasan, Renkler Makine gibi pek çok firmanın stant açarak öğrencilerimizden iş başvurusu aldığı programın açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdür Vekili Eşref Aslan, “İşsizliğin önlenmesi için gerekli tedbirleri alarak istihdamın geliştirilmesi, korunması ve yaygınlaştırılması noktasında görev alan İŞKUR; aynı zamanda iş arayan ve işveren arasında köprü vazifesi görmekte, meslek seçimiyle iş arama süreçlerinde bireylere danışmanlık hizmeti sunmaktadır. ‘İŞKUR Kampüste’ sloganıyla çıktığımız bu yolda geleceğimizi şekillendiren siz gençlerin yanında olmak, atacağınız adımlarda destekçiniz olmak adına Üniversitemizle birlikte böyle bir etkinliği düzenleme gereği duyduk. 

İŞKUR İl Müdür V. Eşref Aslan, “Globalleşen dünyada siz gençlerden beklenen, risk alarak ülke sorunlarının çözümü ve hedeflerine ulaşması noktasında, elinizi taşın altına koymanızdır.”

Eğitim ve istihdam faaliyetlerinin birbirinden bağımsız düşünülemeyeceği gerçeğinden hareketle, gerek öğretim hayatınız boyunca gerekse bu süreçten sonraki yaşamınızda mesleki deneyim sağlamanız açısından mesleki eğitim programlarımızdan ve iş başı eğitim programlarımızdan yararlanabilir; iş kulübü liderleriyle, iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla kariyer planlarınızı oluşturabilirsiniz. 

Hızla gelişen ve değişen dünyada iş alanlarıyla mesleklerin de aynı tempoyla değişim ve dönüşüme uğradığını görmekteyiz. Yakın geçmişte çok popüler olan ve ekonomik getirisi çok iyi olan birçok mesleğin bugün olmadığına hepimiz şahitlik etmekteyiz. Dolayısıyla gelişen ve değişen meslek profiline hakim olmalı, özellikle geleceğin meslekleri olarak daha çok dijital meslekleri içeren sanayi 4.0’ın bizleri nasıl etkileyeceğinin farkında olmalıyız. Globalleşen dünyada siz gençlerden beklenen geniş bir vizyona sahip olmanız, olayları farklı yerden görmeniz, yeniliklere açık olmanız, risk alarak ülke sorunlarının çözümü ve hedeflerine ulaşması noktasında elinizi taşın altına koymanızdır. Siz bu beklentileri yerine getirirken biz İŞKUR olarak da aktif ve pasif iş gücü programlarımızla İŞKUR-Üniversite irtibat noktasıyla, iş kurumu faaliyetlerimiz ile iş ve meslek danışmanlarımızın faaliyetleriyle, aynı zamanda Üniversitemizin takdire şayan olan iş yeri uygulama faaliyeti ve bölgede ilk olması hasebiyle intörn kapsamındaki öğrencilerin işletmelerle eşleştirilmesi sürecinde her zaman sizlerin yanında olacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Kariyer bir yolculuktur; sabır, azim ve kararlılık ister.”

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Üniversitelerde eğitim adına yapılan tüm faaliyetler, güzel ülkemizin geleceğini yapılandırırken, kişisel kariyerinizin de ilk tuğlasını oluşturuyor. Kariyer, üniversitede okuduğunuz bölümle veya ilk işinizle sınırlı değildir. Kariyer bir yolculuktur; sabır, azim ve kararlılık ister. İnsanlık tarihi, bu erdemleri anlatan binlerce gerçek hikâye ile doludur. Bunun en güzel örneği, bugün hepinizin bildiği bir restoran zincirinin hikâyesidir. 68 yaşında iflas eden bir adam, yaptığı yemekleri tek tek ülkedeki restoranlara tattırarak çok cüzi rakamlara satmak ister. Ancak bir türlü olumlu yanıt alamaz. Ta ki 1019’uncu restorana kadar. 68 yaşındaki bir adam yılmadan 1019 restoranı dolaşmış ve başarıya ulaşmıştır. İşte bu adam Kentucy Fried Chicken’in sahibidir. Ray Kroc, McDonald’s’ı kurduğunda 52 yaşındaydı. Daha bunlar gibi onlarca örnek vermek mümkündür. Bu sebeplerle kariyer bir yolculuktur ve üniversite hayatı bu yolculuğun ilk durak noktasıdır. Büyük buluşlara imza atanların ne kadar genç olduklarını pek çok örnekte görebiliriz. Sizlerin de çok iyi bildiği üç dev marka Facebook, Apple, Google böyle ortaya çıkmıştır.

Unutmayın ki, kariyer yolculuğunun gerektirdiği sabır, azim ve kararlılığın yanına güncel bilgilerinizi ve tecrübenizi de koyarsanız başarı kaçınılmazdır.

Kariyer yolculuğunda, çalıştığınız sektörün ve içinde bulunduğunuz dönemin sizden beklentilerinin sürekli değiştireceğini sakın unutmayın. Teknolojiyi, yenilikleri ve deneyimlerinizi gözden geçirerek kendinizi güncel tutun. Unutmayın ki kariyer yolculuğunun gerektirdiği sabır, azim ve kararlılığın yanına güncel bilgilerinizi ve tecrübenizi de koyarsanız başarı kaçınılmazdır.

Günümüz dünyasında yeni petrol bilgidir. Artık yaşamın her anında bilgi ve bilişim teknolojileri ön plana çıkmaktadır. Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 gibi teknoloji odaklı yeni sanayi devrimlerinin konuşulduğu günümüzde, sizlerin de kariyer planları yaparken, yeni dönemin ihtiyaçları doğrultusunda kendinizi geliştirmeniz ve gelecek vadeden mesleklere yönelmeniz bir zorunluluktur. Bugünkü etkinliğimizin bu farkındalığa vurgu yapması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Bugün altını çizmek istediğim ikinci konu ise girişimciliktir. Ne yazık ki, her türlü destek ve çabaya rağmen, ülkemizde katma değer yaratan girişimci sayısı istenilen seviyede değildir. Bu vesile ile Teknokentimizin girişimcilik ruhu taşıyan gençlere destek vermek üzere hazır olduğunu belirtmek isterim.

Gençlere kariyer yolculularında önemli katkılar sağlayan bir diğer kurumumuz ise İŞKUR’dur. Bugünkü etkinliğimizi İŞKUR’un değişen ve gelişen yüzünü bize göstermesi ve siz gençlere sağlayabileceği faydaları ortaya çıkarması açısından önemli bir araç olarak görüyorum.  Bu vesile ile İŞKUR Müdür Vekili Sayın Eşref Aslan’a gösterdikleri içten işbirliği için teşekkürü borç bilirim” diye konuştu.

Ardından İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Elif Özer tarafından, “İŞKUR Kampüste Projesi ve İŞKUR Faaliyetleri”nn tanıtımını içeren bir sunum yapıldı. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ceyhun Araz’ın yaptığı “Geleceğin Meslekleri” konulu panele konuşmacı olarak; Stratejist ve Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi İzzet Çağlayan, Renkler Makine ve Yedek Parça San. ve Tic. A. Ş. Genel Müdürü Güntaç Kocatürk ve Vestel İnsan Kaynakları Direktörlüğü İşe Alım ve Yetenek Yönetimi Müdürü Günseli Erdoğan Aracagök katıldı.

İŞKUR Kampüs’te programı, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Nurcan Sayı tarafından “Europass CV Hazırlama ve Mülâkat Simülasyonu” konulu sunumun yapılması ve Norm Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Uysal’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile sona erdi. Programda ayrıca, yapılan çekilişle üç öğrenciye Vestel Venüs cep telefonu hediye edildi. 

 


1219 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC7792 _DSC7797 _DSC7808 _DSC7819 _DSC7814 _DSC7829 _DSC7871 _DSC7887 _DSC7857 _DSC7879 _DSC7888 _DSC7893 _DSC7900 _DSC7890 _DSC7895 _DSC7917 _DSC7911 _DSC7923 _DSC7929 _DSC7945 _DSC7953 _DSC7959 _DSC7970 _DSC7956 _DSC7974 _DSC7985 _DSC7979 _DSC7993 _DSC7987 _DSC8001 _DSC8014 _DSC8003 _DSC8026 _DSC8029 _DSC8036 _DSC8059 _DSC8072 _DSC8063
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1219
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası