MCBÜ DİL-MER Hem Sertifika Programında Hem de C1 Kurunda İlk Mezunlarını Verdi

İlan Tarihi:27.02.2019 09:25:00
 

Üniversitemiz Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİL-MER) tarafından 22 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen sertifika töreni ile hem geçtiğimiz eğitim öğretim yılında C1 seviyesinde Türkçe Yeterlik Belgesi almaya hak kazanan DİL-MER öğrencileri, hem de 4 Şubat-22 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika Programından mezun olan kursiyerler belgelerine kavuştu.

Sertifika törenine DİL-MER’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, DİL-MER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, DİL-MER Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Papatya Alkan Genca ve Dr. Öğr. Üyesi Serpil Ersöz ile DİL-MER’de düzenlenen Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika programında eğitici olarak destek veren Üniversitemiz Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Bülent Nuri Özcan, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ateş, Dr. Öğr. Üyesi Derya Göğebakan Yıldız, Arş. Gör. Esin Urlu ile kursiyerler ve mezunlar katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, “göç” olgusuna değindi. Kovancılar, dünyadaki en muazzam meselelerden birisinin göç olduğunu ve Birleşmiş Milletlerden alınan verilere göre dünyada yaklaşık 68 milyon kişinin zorla yerinden edilmiş insan statüsünde olduğunu belirtti. Dünya çapında mültecilere kapılarını en fazla açan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğu gerçeğinin altını çizen Kovancılar, “Ülkemizin insani yardım konusundaki duyarlılığı tabii ki gurur verici bir durum. Ülkemize sığınan insanlara sadece barınma imkanı tanımakla kalmıyoruz, aynı zamanda onların kültürel entegrasyonu için gereken adımları da atıyoruz. Bu göç dalgasının doğal bir sonucu olarak birçok insanın anadili dışında diller öğrenmesi gerekmektedir. Dil-Mer de işte bu konudaki eğitim-öğretim gereksinimlerine karşılık verebilecek bir kurumdur” dedi. Dil-Mer aracılığıyla verilen Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika Programı’nın bu amaca yönelik olarak hazırlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmasının sonunda DİL-MER yöneticilerine ve sertifika programında ders veren öğretim elemanlarına teşekkür eden Kovancılar, katılımcılara bu sertifikanın faydalı olmasını ve Türk dili ve kültürünü en iyi şekilde öğretmelerini temenni ederek sözlerini noktaladı.

Rektör Yardımcısının ardından konuşan Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül Oğuz, konuşmasına ilk mezunlarının DİL-MER için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak başladı. Oğuz ayrıca; gerek DİL-MER’de verilen eğitim-öğretim modellerinde, gerekse düzenlenen sertifika programında Avrupa Dil Portfolyosuna uygun olarak uluslararası standartta eğitim vermek konusunda hassasiyetlerine değinerek; sertifika törenine kurum dışından katılan öğretim elemanlarının da Dil-Mer’in verdiği eğitimin kalitesinin sürdürülmesinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Dr. Öğr. Üyesi Betül Bülbül, "Yunus Emre Enstitüsü Bilgi-İşlem Müdürü Kerim Sarıgül ve Hacettepe Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Aydan Eryiğit, alandaki bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşarak, ilk defa açmış olduğumuz sertifika programının niteliğine büyük katkıda bulundular. Buradan kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Alandaki köklü kurumlar ve kıymetli kişilerle olan işbirliğimiz, umuyorum ki artarak devam edecektir” dedi.

Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Sertifika Programını başarıyla tamamlayan katılımcılar, Türkiye ve dünyadaki Türkçe öğretim merkezleri başta olmak üzere, Türkçenin yabancı dil olarak öğretildiği her yerde geçerliği olan sertifikalarını Prof. Dr. Birol Kovancılar ve DİL-MER idarecilerinin elinden aldılar. Daha sonra, C1 kurunu başarıyla tamamlayan ve böylece Avrupa Dil Portfolyosuna göre “ileri” düzeyde Türkçe bilen öğrenciler ise yeterlik belgelerini aldılar.

 


1038 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3682 _DSC3689 _DSC3701 _DSC3687 _DSC3712 _DSC3719 _DSC3749 _DSC3737 _DSC3755 _DSC3764 _DSC3799 _DSC3779 _DSC3790 _DSC3785
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1038
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası