Öğrencilerimiz “TÜBİTAK 2209-B-Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı” Kapsamında 9 Proje ile Destek Almaya Hak Kazandı

İlan Tarihi:2.04.2019 09:10:00

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerimizin Tasarım Projesi dersi çerçevesinde başvuru yaptıkları 13 projeden 9 proje, “TÜBİTAK 2209-B-Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı” kapsamında destek almaya hak kazandı. Projelerde 7 farklı sanayi kuruluşu ile sanayi danışmanlığı kapsamında işbirliği yapıldı.

Projelerden kabul edilenler arasında Prof. Dr. Sezai Taşkın’ın danışmanlığındaki öğrencimiz Aykut Kurtoğlu’nun “Yaş Üzüm Bağları İçin Otomatik Örtü Sistemi Tasarımı ve Geliştirilmesi” projesi, Prof. Dr. Nevzat Onat’ın danışmanlığındaki öğrencilerimiz Deniz Demirci ve Eren Can Özgürler’in “Elektromıknatıslar ile Dairesel Halbach Tasarımı” projesi, Rümeysa Özden, Mert Savrum ve Enes Özer’in “Devre Kesicilerin Mekanik Dayanım Testinin Dijital Ortama Aktarılıp Uygulanması” projesi, Turgut Karademir ve Umut Emre Uzun’un “Elektrik Kabloları Terminal Çakım Kalitesi Belirlemede Kullanılan Motorlu ve Kuvvet Sensörlü Çekme Deneyi Test Cihazının Tasarımı ve Geliştirilmesi” projesi, Oğuzhan Pektaş ve Oğuz Bayrakçı’nın  “Robot Kol ile Malzeme Seçimi Yapan Beslemeli Konveyör Taşıma ve Paketleme Sistemi” projesi, Emre Taşçılar ve Murat Mutlu’nun “Scott Transformatör Deney Seti” projesi ve Doç. Dr. Hayati Mamur’un danışmanlığındaki Birand Alboğa ve Mahmut Emre Onbaşı’nın “Kameralı Araç Otomasyonu” projesi, Enez Odacı, Berkay Yiğit ve Burak Erdil’in “PID Kontrollü Taşınabilir Hızlı Çamaşır Makinesi Askı Aparatı” projesi ile Fatih Berk Muslu’nun “Rüzgâr Enerjisi Analizi ve Fizibilite Raporu” başlıklı projesi yer alıyor.

Mühendislik Fakültesi _4_-min NKN_2686-min