Soma Meslek Yüksekokulundan Haberler

İlan Tarihi:15.03.2019 10:46:00
 

Soma Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Öğrencilerine Soma Devlet Hastanesinde Uygulamalı Eğitim

Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı öğrencileri Soma Devlet Hastanesine cihaz kalibrasyonları ile ilgili uygulama yaptılar. Programa Elektronik ve Otomasyon Bölümü öğretim elemanları ve Biyomedikal Cihaz Teknolojisi öğrencileri katıldılar.

Hastanede bulunan birimlerin faaliyet ve uygulamalarını yakından izleme imkânı bulan öğrencilere; hasta başı monitörü, defibratör, ventilatör, elektrokardiyografi, röntgen ve ultrason cihazı gibi tıbbi cihazların temel çalışma prensibi, kısımları ve kullanım alanları hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerimize aynı zamanda Manisa İl Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından cihazların kalibrasyonları ile ilgili uygulamalar yaptırıldı.

Öğrencilerimizin mesleki çalışmaları bire bir inceleme ve gözlemleme imkânı bulduğu eğitim programı, biyomedikal cihaz teknikerliği hakkında yetkililerle bilgilendirme toplantısı ile son buldu.

 

Soma Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencileri Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulu Yeraltı Eğitim Ocağında

Soma Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulu Yeraltı Eğitim Ocağını gezerek Madencilik ve Linyit Kömürü hakkında bilgi aldılar.

Ziyaret kapsamında öğrencilere Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin tarafından yüksekokul ve yeraltı eğitim ocağı hakkında bilgi verildi. Öğrenciler öğretim elemanları eşliğinde ve gruplar halinde yeraltı eğitim ocağını gezerek yeraltı madenciliği hakkında bilgiler aldılar.

Etkinlik, öğrenci ve öğretmenlere yüksekokulumuzun gezdirilip, tanıtımının yapılması ile sona erdi.

 

Soma Meslek Yüksekokulunda “İstiklâl Marşı’nın Anlamı ve Mehmet Akif’in Hayatı” konulu konferans düzenlendi

İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98. yıldönümü nedeniyle Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulunda “İstiklâl Marşı’nın Anlamı ve Mehmet Akif” konulu konferans düzenlendi.

Yüksekokul konferans salonunda gerçekleşen ve Üniversitemiz Türk Dili Bölümü Öğretim Görevlisi Erhan Doğan’ın konuşmacı yer aldığı katıldığı konferansa öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından sahne alan öğrenciler, seslendirdikleri Mehmet Akif Ersoy şiirleri ve müzik dinletisi ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattılar.

Program, Öğr. Gör. Erhan Doğan’ın Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve İstiklal Marşı’nın anlamını aktardığı konuşması ile devam etti.

Programın sonunda Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin tarafından Öğr. Gör. Erhan Doğan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Soma Meslek Yüksekokulunda Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerine Tanıtım Yapıldı

Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve 12. sınıf öğrencileri, Soma Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Ziyarette Meslek Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi. Ayla Tekin, Üniversitemiz ve Meslek Yüksekokulunun tanıtımını yaparak, yeni uygulanmaya başlayan iş yeri eğitim modeli hakkında öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi. Ayrıca öğrencilere Üniversitemiz ve Soma Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verildi. Öğrenciler; Öğr. Gör. Fırat Tekin, Öğr. Gör. Fatih Suvaydan ve Öğr. Gör. Kemal Berkİ tarafından kampüs alanı içerisinde bulunan yeraltı eğitim ocağını, laboratuvar ve atölyeleri gezip eğitim, sosyal aktiviteler, öğrenci yaşamı gibi merak ettikleri konular ve programlar hakkında bilgi aldılar.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda, Soma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.


933 görüldü.    0 Paylaşıldı
biyomedikal_1 biyomedikal_4 biyomedikal_7 biyomedikal_10 biyomedikal_12 2_foto 10_foto 8_foto 12_foto 9_foto 4 9 15 8 10 foto__1 foto__9 foto__8 foto__7 foto__4
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
933
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası