Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan Üniversitemizin Konuğu Oldu

İlan Tarihi:1.11.2019 16:28:00
Güncelleme Tarihi:1.11.2019 16:31:00
 

Üniversitemiz, Türk Patent ve Marka Kurumu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan “Hezarfen İşbirliği Protokolü” nedeniyle Manisa’ya gelen Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “Sınai Mülkiyet Hakları” konulu konferansıyla Üniversitemizin konuğu oldu.

31 Ekim 2019 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve Prof. Dr. İpek Özunan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Abalı, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Onat, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, “Değerli arkadaşlar; bu sabah Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Patent ve Marka Kurumu ile ‘Hezarfen İşbirliği Protokolü’nü imzaladık. Artık bir hayali gerçekleştirmek, bunu markalaştırmak ve bu markayı koruyup sürdürülebilir halde gelir elde etmek istediğinizde, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Üniversitemiz sizin yanınızda olacak. Hemen yan tarafımızda Organize Sanayi Bölgesi var. İzmir tarafından geldiğinizde OSB’yi, İstanbul tarafından geldiğinizde de tarım ürünlerini göreceksiniz. Türkiye'nin ihracatında ilk 3 sıranın iki ürünü Manisa'da gerçekleşiyor. Bizim sizin gibi gençlerin hayallerine, tasarımlarına, ürettikleri bilginin ürüne yansıdığı süreçlere ihtiyacımız var. Buradan fikirleriyle çıkacak 3-5 gencimiz bu harcadığımız emeğin, sarf ettiğimiz zamanın boşa geçmediğini gösterecek. Sanayi açısından baktığınızda, fikri ve sanayi mülkiyet kısmı bizim için en önemli olan kısım. Adil bir rekabet, kaliteli bir kalkınma, verimli bir istihdamın oluşmasına sebep verecek.

Üniversiteler, artık iş bulma kurumlarından daha ileriye geçti. Binlerce mezun veriyoruz. Akranlarınızdan farklı olan düşünceniz, hayaliniz, tasarımınız sizi diğerlerinden bir adım öne çıkaracak. Konferansın verimli bir zaman dilim olması ümidiyle hepinize saygılar sunuyorum. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’a da konuğumuz olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, “Bugün Üniversitemiz, Türk Patent ve Marka Kurumu, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bir projeyi başlattık. Bu proje isim olarak Hezarfen olarak geçiyor. Hezarfen’ı, yapmış olduğu kanatlarla Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçan kişi olarak biliyoruz. Farsça bir kelime; din, ilim bilen kişi anlamına geliyor. Hezarfen projesi de bizim Kobilere yönelik olarak 12 yıldır uyguladığımız bir proje. Kobilerimize patent, marka, tasarım konularının önemini anlatıyoruz. Fikirlerin ulusal ve uluslararası alanda, daha doğrusu bir rekabet alanında nasıl kullanılacağını anlatıyoruz.

Bugün ayrıca, Manisa ilimizde son 4 yılda en fazla tasarım başvurusunda bulunan işletmelerimizi ödüllendirdik. Öğleden sonra da burada bu konferansı veriyoruz. Şöyle düşünebiliriz; aslında bunlar birbiriyle bağlantılı konular, bizim Kobilere anlattığımız konuların tek başına başarılı olma şansı yok. Çünkü bilginin üretildiği yer üniversitelerdir. O anlamda hem Hezarfen projesinin açılışını yapmak, hem de Üniversitede aynı gün konferans vermek çok isabetli oldu diye düşünüyorum” dedi.

Prof. Dr. Habip Asan’ın Sunumu için tıklayınız


1058 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2884 _DSC2888 _DSC2897 _DSC2921 _DSC2934 _DSC2937 _DSC2939 _DSC2941 _DSC2949 _DSC2959 _DSC2962
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1058
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası