Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden Etkinlikler

İlan Tarihi:2.05.2019 13:47:00
 

Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Öğrencilerinden “Hayallerime İlk Adım” adlı Sosyal Sorumluluk Projesi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalının 26 intörn öğrencisi, 26 Nisan 2019 tarihinde  “Hayallerime İlk Adım” adlı sosyal sorumluluk projesine imza attı. Etkinliğe intörnlerden sorumlu öğretim elemanı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalından Doç. Dr. Dilek Özmen, Dr. Öğr. Üyesi Aynur Çetinkaya, Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, araştırma görevlileri Fatma Uyar, Hatice Şimşek ve Damla Şahin Büyük katıldı.

Proje kapsamında Manisa Bağyolu Köy İlkokulundan 10 öğrenci, Manisa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumundan 16 öğrenci ve öğretmenleri ile Üniversitemizin fakülteleri gezilerek, öğrencilere üniversite ortamı ve meslekler tanıtıldı. Öğrenciler hayallerindeki mesleklerin hocalarıyla buluştu. Etkinlik kapsamında Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi ziyaret edildi. Fakültelerde, bölümlerin öğretim elemanları eşliğinde meslek tanıtımları yapıldı ve laboratuvarları gezilerek küçük misafirlere tanıtıldı. Fakültelerde öğrencileri karşılayan ve fakülte tanıtımlarını yapan öğretim elemanlarına/öğrencilerine ve projeye dahil olan minik misafirlere tasarımını intörn öğrencilerin yaptığı “Hayallerime İlk Adım” kokartları takıldı. Ayrıca gün içinde Fakülte ziyaretleri dışında Üniversitemiz yemekhanesinde öğrenciler ile birlikte yemek yenildi,  Sağlık Bilimleri Fakültesi bahçesinde oyunlar oynandı.

Etkinlik sırasında öğrencilerin heyecan ve mutlulukları görülmeye değerdi. Öğrencilere eşlik eden öğretmen ve veliler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve gezinin öğrenciler için unutulmayacak güzel bir anı olarak kalacağını ifade ettiler. Halk Sağlığı Hemşireliği intörn öğrencileri ise gerçekleşen sosyal sorumluk projesi içinde yer almaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Öğrencilerinden Sokak Hayvanları İçin Yürüyüş

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı intörn öğrencileri, 30 Nisan 2019 tarihinde sokak hayvanlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Etkinlik süresince ellerinde farkındalık yaratmak üzere hazırladıkları pankartlarla Manisa İl Sağlık Müdürlüğü önünden başlayarak, Ulupark’a kadar olan güzergâhta yürüyen yaklaşık 200 kişilik grup, Ulupark’ta bir basın bildirisi okudu. Basın bildirisinde öncelikle sokakta yaşayan hayvanlara zarar verilmemesi ve onların yaşama hakkına saygı duyulması vurgusu yapılarak, sokak hayvanlarına yardım edebilmek için neler yapılabileceği anlatıldı.

Etkinliğe sorumlu öğretim elemanı olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalından Doç. Dr. Dilek Özmen, Dr. Öğr. Üyesi Aynur Çetinkaya, Dr. Öğr. Üyesi Dilay Açıl, araştırma görevlileri Fatma Uyar, Hatice Şimşek, Damla Şahin Büyük ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı. 

Yürüyüşe katılan öğrenci ve öğretim elemanları böyle bir sosyal sorumluk projesi içinde yer almaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler.


1343 görüldü.    0 Paylaşıldı
0,,,,,,,, 0,,,,,,, 0,,,,,, 0,,,,, 0,,,, 0,,, 0,, 0, 0.......... 0........ 0....... 0...... 0..... 0.... 0... 0.. 0. 0 0_,, 0_, 0_ 1 2 3 4 5 6 7
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1343
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası