Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Güzel’den Arka Arkaya Gelen Başarı Haberleri

İlan Tarihi:2.04.2019 16:05:00
 

Avrupa Karate Federasyonu tarafından, İspanya'nın Guadalajara kentinde 28-31 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen “54. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası”nı 3 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalyayla tamamlayan Karate Milli Takımı, Olimpiyat Oyunları öncesindeki yılın en önemli şampiyonasında, tüm sporcularıyla kürsüye çıkma başarısını gösterdi. Türk Milli Takımı müsabakalarda, Avrupa ikincisi olarak zirvedeki yerini tazeledi.

Karatenin Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları öncesindeki 54’üncü Avrupa buluşması, 51 ülkenin katılımı ile gerçekleşirken, Guadalajara  Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda 7 Türk hakemi de görev yapma başarısını gösterdi. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye’nin ilk kadın Avrupa ve Dünya Klasmanı Hakemi Doç. Dr. Pınar Güzel,  yapılan şampiyonada Türkiye adına ardı ardına ilkleri yaşattı.

Üniversitemi ve ülkemi temsil etmek gurur verici

Avrupa Klasmanı Hakemliğinde 10. yılını tamamlayan Doç. Dr. Pınar Güzel, Avrupa Hakem Kurulu Başkanı Avusturyalı Alois Wiesböck tarafından “Bronz Rozet” ile ödüllendirildi. Ayrıca yapılan müsabakalarda Avrupa Hakem Kurulu tarafından, yüksek önem derecesine sahip olan “İtiraz Jüri Heyeti”ne seçilerek final müsabakaları süresince jüri üyesi olarak görev yaptı.

Doç. Dr. Pınar Güzel için bir tarihi başarı da Haziran ayında Belarus’un Minsk kentinde yapılacak olan ve Olimpiyat Oyunları öncesindeki en önemli organizasyonlardan biri olarak gösterilen Avrupa Oyunları’na Türk hakem olarak Avrupa kıtasından seçilmesi oldu. Avrupa Olimpiyat Komitesi ve Avrupa Karate Federasyonu tarafından seçilen 26 hakem arasına giren Doç. Dr. Pınar Güzel arka arkaya gelen başarı haberleri üzerine şunları kaydetti: “Kariyerimdeki başarılarımı yukarılara doğru taşımaya devam ediyorum. Üniversitemi ve ülkemi temsil etmek gurur verici. Spor Bilimleri alanında bir kadın olarak basamakları adım adım aşmaya çalışıyorum. Bu süreçte, desteklerini her daim benden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Gümüş’e teşekkürü bir borç bilirim.”

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş; Türkiye adına gösterdiği bu büyük başarılardan dolayı Doç. Dr. Pınar Güzel'i tebrik ederek, başarılarının devamını dilediler. 


1062 görüldü.    0 Paylaşıldı
DNLA6539-min RBWU1846-min TQQQ7781-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1062
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası