Üniversitemizde "Açık Erişim ve Açık Bilim" Çalışmaları Başladı

İlan Tarihi:9.04.2019 16:49:00
 

Üniversitelerin dijital çağa ayak uydurması, bilgiye ulaşımda "açık erişim ve açık bilim" uygulamalarının hızla hayata geçirilmesi için YÖK’ün yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi başkanlığında “MCBÜ’de Açık Erişim ve Açık Bilim Toplantısı” yapıldı.

8 Nisan 2019 tarihinde Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleşen toplantıda; Üniversitemizde uluslararası standartlarda açık akademik arşiv sistemi kurulması, Üniversitemiz arşivinin Avrupa Açık Erişim Altyapısı (OpenAIRE) ile bütünleşmesinin sağlanması ve akademisyenlerin araştırmacı numaraları (ORC-ID vb.) kullanımının yaygınlaştırılması konularında çalışmalar yapmak üzere Açık Bilim ve Açık Erişim Komisyonu kurulduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Üniversitemizde 2019 yılında açık erişim ve açık bilim alanında somut adımlar atılacak. Bu kapsamda, açık bir ekosistem oluşturmak amacıyla akademisyenler için farkındalık toplantıları düzenlenecek, açık erişimdeki dergilerde yayın yapılması ve açık ders malzemesi üretimi desteklenecek. Üniversitemiz adresli yayınların uluslararası görünürlüğünün TÜBİTAK Akademik Arşivi, Google, Roar, Base, Roarmap, OpenDOAR, OpenAIRE ve diğer yerlerde artması sağlanacak” dedi.

Toplantıya Koordinatör Prof. Dr. Ramazan Gökbunar, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuğba Öztürk, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu, Arş. Gör. Turan Göktuğ Altundoğan, Arş. Gör. Emre Şatır, Arş. Gör. A. Cahit Yaşa, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hıdır Metin,  Şube Müdürü Esat Alceylan ve E. Habibe Vural katıldı.

 

 

 

 


1021 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0443-min _DSC0444-min _DSC0447-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1021
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası