Üniversitemiz ile Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü Arasında ‘İrtibat Noktası ve İşbirliği Protokolü’ İmzalandı

İlan Tarihi:22.02.2019 16:14:00
 

Üniversitemiz ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında, 22 Şubat 2019 tarihinde ‘İrtibat Noktası ve İşbirliği Protokolü’ imzalandı. İmza törenine Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Manisa Çalışma ve İş Kurumu Müdür Vekili Eşref Aslan, Rektör Danışmanı ve Üniversitemiz Öğrenci, Rehberlik, Kariyer ve Mezunlar Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ceyhun Araz katıldı.

Protokol çerçevesinde Üniversitemiz bünyesinde, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları ile İş Kulübü liderlerinin bireysel ve grup görüşmeleri yapmaları suretiyle, öğrencilerimizin doğru iş ve alanlara yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Manisa İŞKUR İl Müdürlüğü; öğrencilerimize özgeçmiş hazırlama, kariyer planlama, mülakat teknikleri ve beden dili konularında eğitim programları hazırlayacak. Üniversitemizin belirleyeceği noktalarda İş ve Meslek Danışmanları görevlendirecek. Fakülte ve yüksekokullarımızda gerek İş Kulübü, gerekse İş ve Meslek Danışmanlığı Servisi tarafından stant açılacak. İŞKUR, Üniversitemiz “İş Yeri Uygulama Eğitim Modeli” kapsamında öğrencilerimize yardımcı olacak. Mesleki Eğitim Kursları düzenleyecek. Üniversitemiz de yapılacak bu çalışmalarda, İŞKUR İl Müdürlüğüne mekân ve teknik destek sağlayacak. Öğrencilerimizin İŞKUR tarafından yapılacak her programda yer almalarından sorumlu olacak.

İŞKUR İl Müdür Vekili Eşref Aslan, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak, öğrencilerimizi çalışma hayatına hazırlamak konusunda katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi de İŞKUR Manisa İl Müdürlüğünün, öğrencilerimizin iş hayatında mümkün olan en kısa zamanda ve en iyi şartlarda yer almaları konusunda yapacağı söz konusu çalışmaların verimli geçeceğine olan inancının tam olduğunu söyledi.

Protokol kapsamında ilk olarak, Üniversitemiz ve İŞKUR işbirliği ile 19 Mart 2019 tarihinde “İŞKUR KAMPÜSTE” adlı Kariyer Günleri düzenlenecek.

 


626 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3660 _DSC3665
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
626
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası