"Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti" Anlatıldı

İlan Tarihi:5.03.2019 14:52:00

Üniversitemiz Sosyoloji Kulübü tarafından düzenlenen "Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti" başlıklı konferans, 21 Şubat 2019 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Şirin, Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Huriye Tekin Önür, Sosyoloji Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Duygu Alptekin, Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Konuşmacı olarak davet edilen Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatime Güneş; üniversiteli gençlerin sevgili şiddetine yönelik görüşlerini ve deneyimlerini ‘cinsiyetlendirilmiş şiddet’ olarak kavramsallaştırdığı çalışmasına dair önemli bilgileri paylaştı. Eskişehir’deki üniversite gençleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerden elde ettiği verileri aktaran Doç. Dr. Fatime Güneş, şiddetin toplumsal cinsiyet açısından nötr olmadığından ve şiddete bakış ile şiddet deneyiminin toplumsal cinsiyete bağlı olarak nasıl farklılaştığından söz etti.

Konferans sonrasında dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Fatime Güneş, ayrıca 2018 yılında basılan “Cinsiyetlendirilmiş Sevgi(li) Şiddeti: Üniversiteli Gençlerin Görüşleri ve Deneyimleri Üzerine Bir İnceleme” başlıklı kitabını da imzaladı. Etkinlik, Doç. Dr. Fatime Güneş’e Doç. Dr. Huriye Tekin Önür ve Doç. Dr. Duygu Alptekin tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilmesiyle son buldu.

_DSC3523 _DSC3544 _DSC3585 _DSC3548 _DSC3596 _DSC3591 _DSC3554 _DSC3589 _DSC3538 _DSC3593