"II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi" Başladı

İlan Tarihi:21.03.2019 16:32:00
 

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen "II. Dünya Spor Bilimleri Araştırmaları Kongresi", 21-24 Mart 2019 tarihleri arasında Manisa Büyük Saruhan Otelde gerçekleştiriliyor.

Kongrenin açılış töreni Tugay Komutanı Alb. Güven Dere, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Dr. Neşe Gündoğan, Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Rekreasyon Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Gürbüz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pınar Güzel ve Prof. Dr. Murat Taş, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımıyla yapıldı.

Kongreye İtalya, Almanya, Finlandiya, Mısır, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Irak, Pakistan, Romanya, Kosta Rika, Moldova ve ülkemizden yaklaşık 330 bilim insanı bildirileri ile katılıyor. 8’i uluslararası, 9’u ulusal olmak üzere 17 davetli konuşmacı yer alıyor. Kongre boyunca 315 sözel, 21 poster bildiri sunulacak.

Açılış töreni Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihat Ozan Köroğlu ve Öğr. Gör. Harun Baki tarafından sunulan açılış dinletisi ile başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, “Dünyanın farklı kıtalarından ve ülkemizin farklı kentlerinden, çok sayıda akademisyen ile Milli Eğitim ve Spor Bakanlığı temsilcilerinin katılımı ile “Sürdürülebilir Bir Kongre” hedefiyle yola çıktığımız kongremizi, tarihi ve kültürel mirası ile dopdolu şehzadeler şehri Manisa’da yapacağımız için heyecan doluyuz. Bu kongremizi geçmişten günümüze spor bilimlerine katkı sağlamış spor insanlarına armağan etmeyi bir borç biliyoruz ve onları bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz. Kongrenin ana konu başlıkları, “Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi”, “Spor Yönetimi”,  “Rekreasyon”, “Sporda Psiko-Sosyal Alanlar”, “ Hareket ve Antrenman Bilimleri”, “Spor Sağlık Bilimleri", “Spor Tarihi ve Felsefesi”, “Olimpizm ve Olimpik Hareket”, “Toplumsal Cinsiyet ve Spor” ve “Engellilerde  Beden Eğitimi ve Spor” olarak belirlendi. 2020 Olimpiyat Oyunlarına da özel temamız olarak kongremiz boyunca yer verilecek. Devamlılığını sağlamak ve spor bilimine kalıcı katkılar sağlamak amacıyla, kongremizin üçüncüsünü Mart 2021’de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kongreye desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Kemal Çelebi’ye, Rektör Yardımcılarımıza ve Spor Bilimleri Fakültemizin değerli öğretim üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, " Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, spor eğitiminde ülkemizin en köklü kurumlarından biridir. Ülkemizde spor eğitimine ve sporun gelişmesine katkılar sağlamış bir kurumdur. Dolayısıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesinin böyle bir kongreyi 2. kez yine başarıyla gerçekleştireceğinden şüphemiz yoktu” diye konuştu.

Konuşmasına Türk dünyasının kadim kültürel değerlerinden biri olan Nevruz Bayramı’nı kutlayarak başlayan Rektörümüz ve Kongre Onursal Başkanı Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Üniversitemizin en eski birimlerinden biri olan Spor Bilimleri Fakültemiz, çok köklü bir spor kültürü mirasına sahiptir ve şu an hizmet verdiği binanın 60 yıllık mazisi bulunmaktadır. Fakültemiz, spor bilimlerinin her alanında Üniversitemizi başarıyla temsil etmektedir. Geçmişten günümüze ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında nice şampiyonlar çıkarmış, dünya arenasında ülkemizi en üst sıralarda gerek sporcu, gerek hakem, antrenör ve yönetici olarak temsil etmiş ve bayrağımızı dalgalandırmıştır. Şu an Fenerbahçe Teknik Direktörü olan Ersun Yanal ki diplomasını da ziyaretinde ben takdim ettim; uluslararası hakemler olarak bizi temsil eden Prof. Dr. Metin Sayın ve Doç. Dr. Pınar Güzel şu an ilk aklıma gelen örnekler.

Güzel bir haberi de paylaşmak istiyorum. Spor Bilimleri Fakültemizin yeni binasının ihalesine yarın çıkıyoruz. Bu da çok güzel bir tesadüf oldu.

Kongrenin ilimizde gerçekleşmesi için yaptığı katkılarından dolayı Manisa ili özel ve kamu kurumu destekçilerimize, spor bilimlerini temsil eden dernek başkanlarımıza, spor ve eğitim alanında hizmet eden kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kongrenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Murat Taş ve Doç. Dr. Pınar Güzel’e, fakültemizin tüm öğretim elemanlarına ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra kongreye katkıları olan dernekler, odalar ve firmaların teşekkür plaketleri takdim edildi.


943 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC8353-min _DSC8374-min _DSC8386-min _DSC8383-min _DSC8388-min _DSC8358-min _DSC8406-min _DSC8423-min _DSC8420-min _DSC8426-min _DSC8444-min _DSC8466-min _DSC8507-min _DSC8517-min _DSC8526-min _DSC8538-min _DSC8548-min _DSC8556-min _DSC8564-min
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
943
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası