“Gıda Mühendisliği Bölümü 10. Danışma Kurulu Toplantısı” yapıldı

İlan Tarihi:10.01.2019 09:46:00
 

Gıda Mühendisliği Bölümünde akreditasyon çalışmalarının başladığı 2007 yılından bu yana, yılda bir kez toplanan Bölüm Danışma Kurulunun 10. toplantısı, 9 Ocak 2019 tarihinde Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonunda yapıldı. Paydaş kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra; mezunlarımız, öğrenci temsilcisi ve bölüm öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşen toplantı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Endüstriyel İlişkiler ve Staj Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Nural Karagözlü ve Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Ergönül tarafından hazırlanan sunumda, kısa bölüm tanıtımının ardından bölümdeki MÜDEK akreditasyon çalışmaları, “işyeri uygulama eğitimi” ve öğretim planı hakkında bilgi verildi. 

Danışma Kurulu toplantısına başta Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz olmak üzere, Tarım Orman Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Zeytincilik Araştırma Enstitüsü, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü, Gıda Mühendisleri Odası gibi kurumların temsilcileri ile Pınar Süt, Migros, Ferrero, Coca Cola İçecek, Teknik Tarım gibi gıda sanayisinin önemli kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Gıda sanayisinin beklentilerini karşılayacak özellik ve donanıma sahip gıda mühendisi yetiştirebilmek adına öğretim planında yer alan dersler ve eğitim amaçları gözden geçirilerek, kamu ve özel sektörün temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunuldu. İşyeri Uygulama Eğitimi tüm katılımcılar tarafından son derece olumlu karşılandı ve bu konuda kurumların gelecek yıl için kontenjan ayırabileceği ifade edildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ise İşyeri Uygula Eğitimi için Manisa’da yer alan gıda firmaları ile iletişimi sağlayabileceğini belirtti. 

 

 


805 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC1011 _DSC1008 _DSC1012
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
805
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası