"Hemşire Akademisyenlerde Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürünü Geliştirme Eğitici Eğitimi" başarıyla tamamlandı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu ve Doç. Dr. Emre Yanıkkerem tarafından hazırlanan, Zafer Kalkınma Ajansı 2017 Teknik Destek Programına kabul edilen "Hemşire Akademisyenlerde Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürünü Geliştirme Eğitici Eğitimi"  isimli proje, 7-8 Haziran 2018 tarihlerinde Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirildi.
Katılımcıların sertifikaları program sonunda düzenlenen bir törenle takdim edildi. Sertifika törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Zafer Kalkınma Ajansı temsilcisi Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Mustafa Çoşkun, Uzm. Hilmi Ergül, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Dilek Çeçen ile Dr. Öğr. Üyesi Selma Şen ve eğitimci Öğr. Gör. Mehmet Levent Kocaalan katıldı.
Proje yöneticisi Doç. Dr. Emre Yanıkkerem programda yaptığı konuşmada son yıllarda hemşirelik mesleği ve sağlık alanında inovatif gelişmelerin, hemşirelikte girişimcilik ve yenilikçilik kavramlarının her geçen gün önem kazandığını ifade etti. Girişimcilik ve yenilik kapasitelerini geliştirmek amacıyla strateji ve politikalar geliştirmenin çok önemli olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yanıkkerem, üniversitelerde hemşirelik eğitiminde değişim ajanı olan hemşire akademisyenlerin ülkemiz için büyük kazanç olacak; girişimci, atılgan, yenilikçi ve gelişime açık öğrenciler yetiştirmenin çok önemli olduğunu vurguladı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu, kurumsal gelişim, kalite ve kurum altyapısını güçlendirmek, girişimci ve yenilikçi akademisyenlerin sayısını artırmak adına bu projenin oldukça önemli bir katkı sağladığını belirterek, Zafer Kalkınma Ajansı'na bu projeyi destekledikleri için teşekkür etti.
Zafer Kalkınma Ajansı temsilcisi Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Mustafa Çoşkun da bu projenin başarı ile uygulanmasından mutlu olduğunu ifade ederek, benzer projelerin devam etmesi temennisinde bulundu.
Üniversitemizin girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde bu projenin önemli bir katkı sağladığını belirten Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş; Zafer Kalkınma Ajansı'na, proje yöneticisi Doç. Dr. Emre Yanıkkerem ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ahmet Kilimcioğlu'na teşekkür etti.