Şampiyon Sporcularımız Kupalarını Rektörümüze Hediye Etti

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı içinde, Türkiye Üniversitelerarası Şampiyonalarına katılıp madalya ve kupa kazanan sporcularımız ve antrenörleri, 23 Mayıs 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'ye teşekkür ziyaretinde bulundular.
Ziyarette; Rektör Yardımcımız ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Pınar Güzel ve Doç. Dr. Murat Taş, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ayhan Bilir, branş antrenörleri Prof. Dr. Fatih Çatıkkaş, Öğr. Gör. Serap Kuzucuk, Arş. Gör. Dr. Sinan Seyhan ve Arş. Gör. Dr. Mehmet Asma ile şampiyonalarda dereceye giren sporcularımız yer aldı.
Dans Takımımız Öğr. Gör. Serap Kuzucuk önderliğinde katıldığı şampiyonada; Dans Yarışması Türkiye 1. liği, En İyi Koreografi Ödülü ve Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.
Karate Takımımız Doç. Dr. Pınar Güzel ile hazırlandıkları şampiyonada Kadın Takım Türkiye Şampiyonluğu, Erkek Takım Türkiye Üçüncülüğü ve 61 kg. Ferdi Kumite Türkiye Şampiyonluğunu kazanarak, Japonya'da yapılacak Dünya Üniversitelerarası Karate Şampiyonası Aday Milli Takım kadrosuna girmeyi başardı.
Muay Thai Takımımız Arş. Gör. Dr. Sinan Seyhan ile katıldıkları şampiyonada 3 kategoride Türkiye 1.liği, 2.liği ve 3.lüğü kazandı.
Taekwondo Takımımız Prof. Dr. Fatih Çatıkkaş ve Arş. Gör. Sinan Seyhan ile katıldıkları şampiyonada Erkek Takım Türkiye Şampiyonluğu ile 5 kategoride 1.lik ve 3.lük derecelerini kazanarak, Avrupa Şampiyonasına katılım hakkı elde etti.
Voleybol Takımımız Arş. Gör. Dr. Mehmet Asma ile hazırlandıkları şampiyonada; Kadın Takımı Grup 3.sü olarak Süper Lige, Erkek Takımımız ise Grup 1.liğini alarak 1.Lige yükseldi.
Takımlarımız, kendilerine verdiği destek nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'ye teşekkür ederek, kazanmış oldukları kupaları takdim ettiler.
Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Bu başarılar Manisa Celal Bayar Üniversitesinin artı hanesine yazılacak."
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Üniversiteler tüm çalışanlarıyla, yöneticileriyle ve öğrencileriyle bir bütün olarak iddia sahibi olur. Dolayısıyla bu konuda bize ve size düşen görevler var. Örneğin yönetici olarak bana düşen; sizinle ilgili en iyi eğitim-öğretim ortamını sağlamak ve bunun için gayret göstermektir.
Spor Bilimleri Fakültemiz eski binasında sıkıştı kaldı. Derslikler, hocaların odaları ihtiyacımıza tam olarak cevap vermiyor. Spor Bilimleri Fakültesi için yeni bir bina yapacağız. Proje hazırlıklarında sona gelindi. Sizin dersleriniz pratiğe dönük dersler. Her bir branş ile ilgili mümkün olduğu ölçüde salonların olması lazım. Dolayısıyla, daha yapacağımız işler var.
Hocalara düşen ne? Hocalar öğrencilerine sahip çıkacak; sizi kardeşleri, arkadaşları, evlatları gibi görüp sizin üzerinize titremeleri ve sizin için her türlü fedakârlığı yapmaları lazım. Onlar sizleri ebeveynleriniz tarafından kendilerine emanet edilen varlıklar olarak görmeli.
Bu başarılar Manisa Celal Bayar Üniversitesinin artı hanesine yazılacak. Sizin başarılarınız sayesinde Üniversitemizin değeri artıracak. Daha saygın hale gelecek, güçlenecek, gelişecek, büyüyecek ve hizmetlerini vermeye devam edecek.
Sevgili arkadaşlarım, işte sizler böyle bir misyonu yerine getirdiniz. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum, yürekten kutluyorum. Başarılarınız daim, yolunuz açık olsun. Sizleri seviyoruz" diye konuştu.