Manisa Meslek Yüksekokulu mezunlarını büyük bir coşkuyla hayata uğurladı

Manisa Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 16 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Sinema Salonunda gerçekleştirildi. Mezuniyet Törenine Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Mıynat, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Manisa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali Çipiloğlu, Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve mezunların aileleri katıldı.
Doç. Dr. Ali Çipiloğlu, "Her bitiş yeni bir başlangıcın müjdecisidir. Bu anlamda, mezuniyet bir son değil yeni bir başlangıçtır."
Açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali Çipiloğlu, insanı merkeze alan özverili bir çalışma ile bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldiklerini belirterek, "Başlamak bitirmek içindir ve her bitiş yeni bir başlangıcın müjdecisidir. Bu anlamda mezuniyet bir son değil yeni bir başlangıçtır. Bu yeni başlangıca İnşaat Teknolojisi Programından 72, Makine Programından 81 olmak üzere toplam 153 öğrencimizi 4. dönem mezunları olarak hayata, mesleğe, umuda uğurluyoruz. En uzun yolculukların bile küçük bir adımla başladığını biliyoruz. İyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve emek ister. Bunun için çalışmaya devam edin ve başarının, ahlak ve dürüstlükle taçlanmadıkça hiçbir anlam ifade etmediğini unutmayın. Göreceksiniz, uzun dönemde kazanan hep siz olacaksınız. Bu yeni hayatınızda, mesleğinizi icra ederken sabırlı olun, pozitif olun, nefsinize hâkim olun, kendiniz olun ve en önemlisi insan kalın" dedi.
Başarının en önemli anahtarının özgüven olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Çipiloğlu, "Özgüvenin en önemli anahtarı ise çalışmaktır. Siz eğitiminiz boyunca bu çalışmayı yaptınız. Burası sizin hayata hazırlanma ve özgüven kazanma mekânınız oldu. Peygamber Efendimiz "Evlat kokusu cennet kokusudur" buyurmuştur. Değerli anne ve babalar, sizlerin şu andaki duygularınız, hepimizden çok daha farklı. Dünyaya geldikleri günden itibaren üzerine titrediğiniz, yetiştirmek için özenle gayret ettiğiniz cennet kokusu evlatlarınızın bu mutlu günü haklı olarak sizleri gururlandırıyor. Dürüst, çalışkan, vefalı, gayretli, vatansever ve kendine güvenen gençler yetiştirdiğiniz için sizlere ayrıca şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki, pırlanta gibi bu gençler, meslek ve sosyal hayatlarındaki başarıları ile hepimizi gururlandırmaya devam edeceklerdir. Mermeri delen suyun çokluğu değil sürekliliğidir. İsteklerinizde ısrarcı olursanız hiçbir engel önünüzde duramaz. Sadece kendiniz için değil; aileniz, ülkeniz ve tüm insanlık için sorumluluk almak ve başarılı olmak zorundasınız. Ülkemizin en büyük kaynağı sizlersiniz. Sizlerin başarısı ülkemizin de başarısı olacaktır. Omuzlarınızda böylesine ağır bir yük vardır ve umuyorum ki sizler bunun farkındasınızdır. Her türlü fedakârlığı üstlenerek, ülkemizin yarınlarını inşa etmede üzerinize düşeni yapacağınıza olan inancım tamdır. Hepinizi çok seviyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah'a emanet olunuz" diye konuştu.
Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Bundan sonra bu üniversitenin gönüllü elçileri olacaksınız."
Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar dileyen Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, velilere de bu gençleri yetiştirdiği için teşekkür etti. Annesinin ve babasının hayır duasını alanın sırtının yere gelmeyeceğini vurgulayan Rektör Prof. Çelebi, "Öğretim üyesi arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Onların da sizin üzerinizde hakları var. Bizi sakın unutmayın. Manisa Celal Bayar Üniversitesi mezunu olmak sizin için ayrıcalık olsun. Nasıl bir ananın babanın evladı olmakla övünüyoruz, mutlu oluyoruz; aynı övüncü, gururu Manisa Celal Bayar Üniversitesi mezunu olduğumuz için de yaşayın, hissedin. Bundan sonra bu üniversitenin gönüllü elçileri olacaksınız" diye konuştu.
Tören, Manisa Meslek Yüksekokulu birincileri Makine Programından mezun olan Celil Polat ve Ayşenur Sezgin, ikinciler Makine Programı mezunu Murat Coşkun ve İnşaat Programı mezunu Yazgülü Sönmez ile üçüncü olan İnşaat Programı mezunu Sergen Beyazıt'a ödüllerinin, diğer mezunların mezuniyet belgelerinin takdimi ve mezunların keplerini havaya fırlatması ile sona erdi.