Üniversitemiz 26. Bilim ve Bahar Şenliği Bilim Projeleri ile Güzel Sanatlar Yarışmaları Sergisi Açılış Töreni gerçekleştirildi

Üniversitemiz, "26. Bilim ve Bahar Şenliği" kapsamında gerçekleştirilen bilim ve güzel sanatlar yarışmaları ile bu alanlarda farkındalık yaratmayı, alışkanlık kazandırmayı ve analitik düşünce yapısına sahip, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Toplumda araştırma, buluş yapma heyecanı oluşturmak için tüm üniversitelerin öğrencilerine açık olarak düzenlenen proje yarışmalarında, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmeleri ve bu yeteneklerini prestijli bir ortamda sunmaları sağlanıyor.
Üniversitemiz 26. Bilim ve Bahar Şenliği, Bilim Projeleri ile Güzel Sanatlar Yarışmaları Sergisi Açılış Töreni ile başladı. 8 Mayıs 2018 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törene Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi törende yaptığı konuşmada, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi 26. Bilim ve Bahar Şenliği" kapsamında; tüm üniversitelere açık olarak gerçekleştirilen Temel, Sağlık, Sosyal ve Mühendislik Bilimleri alanlarında Bilim Projeleri Yarışması, Genç Girişimciler Yarışması; sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine açık olarak Zeytin Dalı Harekâtı (Barış, Yiğitlik, Kahramanlık) temalı Fotoğraf, Resim, Deneme ve Şiir Yazma Yarışması ile MCBÜSES Yarışması düzenleniyor. Yarışmalarda 1.lik alanlara 1500 TL, 2.lere 1000 TL, 3.lere 500 TL ödül takdim edilecek" dedi.
Şenlik kapsamında ayrıca; rekreasyon festivali, uluslararası öğrenci festivali, öğrenci grupları konserleri, MCBÜ Türk Müziği Korosu konseri, Manisa Karikatürcüler Derneği 45'likler karikatür sergisi, Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, İşletme Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Salihli MYO ve Soma MYO'nun resim, grafik tasarım ve eğitim araçları sergileri, basketbol, futsal ve voleybol karşılaşmaları düzenleneceğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, "Şenlikler çerçevesinde, ülkemizin içinden geçtiği süreci göz önünde bulundurarak ünlü sanatçıların yer aldığı konserlere yer vermedik. Bilim ve Bahar Şenliği kapsamında eğleniniz, yarışınız ve kendinizi üniversitemize daha çok ait hissediniz. Bahar şenliği kutlu olsun, her şey gönlünüzce olsun, hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum" diye konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilerle birlikte sergiyi gezerek, projeler ve eserler hakkında detaylı bilgiler aldı. Öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
link