Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Mezuniyet Töreni'nde genç mühendisler kep attı

Üniversitemiz Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nin 19 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Yazılım Mühendisliği Bölümü ikinci, Mekatronik Mühendisliği Bölümü ise ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşadı.
Fakülte bünyesindeki törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Habeş Gümüş, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Yalınız, Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aracı, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Ulcay, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenci velileri katıldı.
Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bu gurur gününe katılan herkese teşekkür etti ve mezun öğrencilere bundan sonraki iş yaşamlarında başarılar diledi.
Ardından Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, Kaymakam Uğur Turan ve Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi yaptıkları konuşmalarda mezunları tebrik ederek, hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde başarılar dilediler.
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı fakülte birincisi Ahmet Gürbüz, fakülte ikincisi Onurcan Yılbaş ve fakülte üçüncüsü Kadir Sefa Ünal ile bölüm bazında dereceye giren Oğuzhan Aldemir, Kaan Dizdar, Mehmet Özgür Aslan, Gülşah Çoban'a başarı belgeleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.
TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması'nda, Bilim Dalında Türkiye 2.'si olan, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri Halil İbrahim Ungan, Barış Altun ve Ezgi Emgin, MCBÜ 26. Bilim ve Bahar Şenliği Proje Yarışması Mühendislik Bilimleri Kategorisi'nde 1. olan Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ceyhun Akyol, MCBÜ 26. Bilim ve Bahar Şenliği Proje Yarışması Girişimcilik Kategorisi'nde 2.olan Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatih Özkır, Sakarya Üniversitesi Robot Yarışması'nda Mini Sumo Kategorisi'nde ilk 5 dereceyi kazanan Mekatronik Kulübü öğrencileri Mustafa Yıldız, Yasin Günay ve İlker Tokatlı, Enerjide Veri Hackathan Yarışması'nda 3. lük ödülü kazanan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri Çağla Durdu ve Elif Yılmaz, Antalya Üniversitelerarası Muay Thai Türkiye Şampiyonası'nda, B Devisyon 86 kg.'da Türkiye Şampiyonu olan Dursun Şenocak, MCBÜ Bilim ve Bahar Şenliği Ses Yarışması'nda 1. olan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ece Muharremoğlu'na başarı belgeleri verildi.
Mezuniyet töreni, tüm mezunlara mezuniyet belgeleri takdim edilmesi, meslek andının okunması ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.