Üniversitemiz Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi İstanbul'da Tanıtıldı

Zeytinburnu Belediyesi, Sağlık Tarihi ve Müzeciliği Derneği ve Geleneksel Tıp Derneği iş birliği ile düzenlenen "19. Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali" kapsamında,  "4. Sağlık Tarihi ve Müzeciliği Sempozyumu" gerçekleştirildi.
6-7 Temmuz 2018 tarihleri arasında Yenikapı Mevlevihanesi'nde düzenlenen sempozyuma, Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi de davet edildi. Sempozyumda müzemizi, Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hayrunnisa Yeşil temsil etti.
Dr. Öğr. Üyesi Hayrünnisa Yeşil davetli konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda; Türkiye'nin önde gelen tıp tarihçileri ve tıp tarihi müze yöneticileri, koleksiyonerler, antikacılar ve özel müze sahiplerinin katıldığı oturumda sunumunu gerçekleştirdi. Başta Nil Sarı, Murat Dinçer Çekin, İlter Uzel, Gönül Çantay, Nilüfer Gökçe ve Haluk Perk olmak üzere pek çok kişi, müzemizin dinamik müzeler arasında dikkati çektiğini ve müzeyi çok başarılı bulduklarını belirttiler. Üniversitemiz Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi ile birlikte panel ve sempozyumlar düzenleyebileceklerini dile getirdiler.
Üniversitemiz Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi'nin "yaşayan müze" hazırlıkları dikkat çekti ve bu konuda ortak çalışma yapmak isteyen pek çok müze yöneticisi oldu.