Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'nda 23. Dönem Mezuniyet Sevinci

Saruhanlı Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Saruhanlı Kaymakamı İsmail Alsancak, Saruhanlı Belediye Başkan Vekili M. Ercan Bilgiç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kd. Bçvş. Ekrem Koçer, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Balaban, Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sabih Özer, Üniversitemiz DEFAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Eskici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, kamu ve özel kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.
Saruhanlı Meslek Yüksekokulu'nu birincilikle bitiren Gıda Teknolojisi Programı öğrencimiz Ferah Karamanoğlu konuşmasında, kendisini yetiştiren öğretim elemanları ve ailesi ile öğrenciliği süresince yanında olan arkadaşlarına destekleri için teşekkür etti.
Saruhanlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Sabih Özer, mezun öğrencilerimizi iki yıllık bir eğitim süreci sonunda çalışma yaşamına ya da bir üst eğitim sürecine uğurlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdiği konuşmasında, "Sevgili öğrencilerimiz, her şeye rağmen sizleri iyi bilgilerle ve ahlaki değerlere sahip, sorgulayıcı, araştıran, üreten, girişimci, sosyal sorumluluk sahibi, sanatsal ve kültürel konularda donanımlı olarak hayata hazırladık. Dolayısıyla gelecek hayatınızda başarılı olacağınıza güvenimiz tamdır. Başta aileleriniz ve hocalarınız olmak üzere başarılarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, yeni mezunlarımıza başarılı, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum, Ayrıca mezuniyet programının hazırlanmasında emeği geçen başta Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Yüksel Ayvaz hocamız olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma, sunucu öğrencimiz Yağmur Kılınç'a, Kültür Merkezini bizlere açan Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Sayın Hüseyin Yaralı'ya ve onun nezdinde belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, "Mesleğinizi en iyi şekilde icra etmeniz bu ülkeye yapılacak en güzel hizmettir."
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ise konuşmasında; "Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz.
Kıymetli anne babalar, sizler her türlü fedakârlığa katlanarak yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Her türlü övgüyü, her türlü mutluluğu ve alkışı fazlasıyla hak ediyorsunuz. Bizler de değerli akademik kadromuzun çabası ile onları eğiterek, ileri bilgilerle donatarak yarınlara hazırladık ve sizlere, yani hayat mücadelesine iade ediyoruz. Merak etmeyin, gerek sizin gerekse hocalarının emeklerinin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Her ne kadar Meslek Yüksekokulları ara eleman yetiştiriyorsa da bu gençler ülkenin aranan elemanı olmaya adaylar.
Çok kıymetli öğretim elemanı arkadaşlarım, sevgili öğrencilerimize verdiğiniz eğitim ve onları hayata hazırlamada göstermiş olduğunuz özverili çabalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.
Sevgili öğrencilerimiz, bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Sizler eğitim öğretim hayatınızın en önemli aşamasını bugün itibarı ile tamamlıyorsunuz. Yeni hayatınızda sorumluluk alacağınız dönem başlıyor. Yani sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor.
Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek, yeni bilgiler öğrenmek bunlardan biridir. Unutmayın, bugün çıkan bir bilgi ortalama bir yılda eskiyor. Sürekli bir yenilenme içinde olmalısınız.
Siz gençlerin, yakın çevresinden başlamak üzere ve aileniz  başta olmak üzere milletinize karşı, devletinize karşı, ülkenize karşı sorumluluklarınız var. Anne ve babalarınıza karşı sorumluluklarınızı unutmayız. Özellikle anne babalarınızın hayır duasını almayı ihmal etmeyin.
Değerli gençler, ülkemizin geleceği sizlersiniz. Bu ülkeye hizmet edeceksiniz. Mesleğinizi en iyi şekilde icra etmeniz bu ülkeye yapılacak en güzel hizmettir. Sizlere tüm ailenizle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum. Mezuniyet törenimize katılarak bizleri onurlandıran herkese tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Allaha emanet olun" diye konuştu.
Mezuniyet töreni, Meslek Yüksekokulumuz birincisi Gıda Teknolojisi Programı mezunu Ferah Karamaoğlu, okul ikincisi İşletme Yönetimi Programı mezunu Aysu Muştulu, okul üçüncüsü İşletme Yönetimi Programı mezunu Tuğba Ügeöz, Gıda Teknolojisi Programı ikincileri Gülsüm Sıdan ve Emine Kıyar, İşletme Yönetimi Programı üçüncüsü Sedanur Gök ve Gıda Teknolojisi Programı Üçüncüsü Niyazi Cem Gül'e ödüllerinin verilmesi, mezunlara başarı belgelerinin takdim edilmesi ve öğrencilerimizin kep atmalarıyla sona erdi.