Manisa ili ve Yunusemre ilçesi protokolü Aigai Antik Kenti'ni ziyaret etti

Manisa ili ve Yunusemre ilçesi protokol mensupları, Üniversitemizin bilimsel çalışmalar yürüttüğü Aigai Antik Kenti'ni ziyaret etti.
9 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen ziyarette; Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Müze Müdür V. Lütfi Ekinci ve Muradiye Jandarma Komutanı J. Yzb. Ali Alka Ersoy yer aldı.
Protokol mensupları, Aigai Antik Kenti ve çevresinde 2017 yılında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aigai Kazısı Bilimsel Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sezgin'den bilgi aldı.
Dr. Sezgin, Aigai Antik Kenti'ndeki çalışmalarla Manisa Yuntdağı bölgesinin M.Ö. 7. yüzyıla dayanan geçmişinin açığa çıktığını, M.S. 13. yüzyıla kadar yerleşim gören antik kentte sürdürülen çalışmaların yanında, kazı ekibindeki uzmanlar tarafından Yuntdağı'nın Türk-İslam Dönemi eserlerine ve modern köylerin toplumsal yapısına yönelik de çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Sezgin; ziyaretleri, ilgileri ve destekleri için protokol mensuplarına teşekkürlerini iletti.