Proje Destek Ofisi faaliyetlerine devam ediyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknokent'i çatısı altında faaliyet gösteren "Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü" bünyesindeki Proje Destek Ofisi (PDO) çalışmalarına devam ediyor.
Daha önce de paylaşıldığı üzere Ofis, TÜBİTAK'a sunulmak üzere hazırlanmış olan projeleri (1001, 1005, 3501 vd.) ön değerlendirme sürecinden geçirmeyi ve güçlendirmeyi hedeflemektedir. Son olarak 23 Şubat 2018 ve 16 Nisan 2018 tarihlerinde, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şık'ın koordinatörlüğünde toplanan ofis, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Erdal Eroğlu'nun hazırladığı 1001 ve Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalından Doç. Dr. Hasan Kandemir'in hazırladığı 3001 projesini görüştü.
Değerlendirme toplantılarına davet üzerine, gönüllü olarak katılan Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Seda Vatansever, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Osman Çulha, Biyomühendislik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Hilal Betül Kaya Akkale'ye katkıları için teşekkür eden Prof. Dr. Levent Şık, ofis faaliyetlerinin gelen talepler doğrultusunda artarak süreceğini bildirdi.
Teknokent Genel Müdürü ve Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ise, araştırmacı kimliği ile ön plana çıkan üniversitemizin değerli akademisyenlerini bu oluşuma katılmaya davet ederek katkısı bulunanlara teşekkürlerini iletti.
Toplantılarda projeler, TÜBİTAK panel sistemindeki şekliyle ele alınarak tartışıldı. Proje yürütücülerinin sunumuyla başlayan oturumlar boyunca, projelerin güçlü ve zayıf yönleri üzerinde titizlikle duruldu. Kabul edilme potansiyellerini yükseltmeye yönelik tavsiyelerde bulunuldu. Görüşleri alınan proje yürütücü adayları toplantılar sonunda projelerindeki eksiklikleri çok daha net gördüklerini, önerilerin çok değerli olduğunu, projelerin kabul edilebilirliğine önemli katkıları olacaklarına inandıklarını ifade ettiler. Ayrıca bu oluşumun hayata geçmesinde katkısı bulunan başta Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi olmak üzere herkese teşekkürlerini sundular.