Demirci MYO 'dan "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" Konferansı

Demirci MYO konferans salonunda Dr. Öğretim Üyesi Cihan ÇAKMAK tarafından , "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı " konulu konferans verildi. 2 Mart 2018 tarihinde düzenlenen konferansa Demirci MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Taşlı, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Evrensel, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Cihan Çakmak, Mehmet Akif Ersoy'un kısa hayat hikâyesini anlattıktan sonra, Mehmet Akif Ersoy'un Türk ulusunun yetiştirdiği, örnek alınacak, vatanperver, halkının tescillediği milli bir şair, branşına hâkim bir veteriner, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı ve bir gönül insanı olduğunu ifade etti. Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un 'İstiklal Marşımızı Allah bir daha yazdırmasın' sözüne de yer verirken Safahat (1911), Süleymaniye Kürsüsünde (1912), Hakkın Sesleri (1913), Fatih Kürsüsünde (1914), Hatıralar (1917), Asım (1924), Gölgeler (1933) gibi eserlerini kısaca tanıttı.
Demirci MYO Müdürü Dr. Öğretim üyesi İsmail Taşlı; konferans sonunda salondaki öğrencilere hitap ederek, Mehmet Akif Ersoy'a sahip çıkan ve onun anlattığı "Asım'ın Nesli" gençler olmalarını tavsiye etti. Ardından,  Dr. Öğretim Üyesi Cihan Çakmak' a çiçek takdim etti.