Kula Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu yaşandı

Kula Meslek Yüksekokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni coşkuyla gerçekleştirildi.  Kula Meslek Yüksekokulu 15. Dönem mezuniyet törenine Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Karaayak, Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Sedat Coşkun, Jeopark Kula Belediye Spor Voleybol Takımı Antrenörü Mustafa Çayır, öğretim görevlileri, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende mezun olan öğrenciler adına okul birincisi Gülşah Alpdündar konuştu. Kula Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Sedat Coşkun, "Bugün burada çok farklı bir coşkuyu birlikte yaşıyoruz. Siz, öğrencilerimiz ve aileleri, mezun olmanın vermiş olduğu gururla, bizler ise siz sevgili öğrencilerimizden ayrılmış olmanın burukluğu ile bu mezuniyet törenini gerçekleştiriyoruz. Meslek Yüksekokulumuz, 2001-2002 Öğretim Yılında başladığı eğitim hayatına bugün itibariyle İşletme Yönetimi, Halkla ilişkiler ve Tanıtım ile Maliye programlarında toplamda 1.öğretimde 666, 2.öğretimde 444 kayıtlı öğrencimiz, 11 akademik ve 18 idari personelimizle birlikte devam ediyor. Bununla birlikte, Yükseköğretim Kurumundan açılma onayı alınmış Mimari Restorasyon ve Turizm Seyahat Hizmetleri programlarına akademik personel alımı çalışmaları devam etmektedir. Bölgesinin ve ülkesinin gelişimine destek verme felsefesiyle çalışan Manisa Celal Bayar Üniversitesinin genelinde olduğu gibi, Kula Meslek Yüksekokulumuzda da günümüz ihtiyaçlarına uygun yeni yerleşke alanın inşası için, hazine tarafından tahsis edilmiş olan arazi üzerine başta hayırsever iş adamı Hüseyin Akhan'ın katkıları ile Rektörlüğümüz, Kula Kaymakamlığı ve Kula Belediyesi ile çalışmalarımız tamamlanmış olup yeni öğretim yılında faaliyete geçecektir. Kıymetli öğrenci arkadaşlarım; bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Siz, almış olduğunuz eğitim sayesinde kendinizin ve parçası olduğunuz toplumun huzuruna ve refahına katkı sağlayacaksınız. Almış aldığınız ön lisans eğitimi, bir meslek edinmenin yanı sıra size; evrensel nitelikte düşünebilme, fikir üretebilme, araştırma, iletişim ve ekip çalışması gibi çok çeşitli beceriler kazandırmaktadır. Kıymetli veliler, büyük fedakârlıklar sonucu bugün meslek hayatına başlama aşamasına gelen çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Saygıdeğer misafirlerimizi ve bugünün haklı gururunu yaşayan siz velilerimizi, öğrencilerimizi bütün kalbimle kutluyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ise, "Bu mutlu günde bir araya geldik. Öğrencilerimizin mezuniyeti tabii ki onların yeni bir hayata, yeni bir başlangıca yol almalarıyla sürecek. Bu süreç içerisinde en fazla alkışı hak eden anne ve babalardır. Çünkü onlar, öğrencilerimizin hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için fedakârlıktan kaçınmadılar, hep yanlarında oldular. Şimdi de bu mutlu günlerinde yanlarında bulunmaktan onur ve mutluluk duyuyorlar" dedi ve tüm mezunlara başarılar diledi.
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, mezun olan öğrencileri tebrik ederek, "Öğretim hayatının sonuna geldiğiniz bu güzel günde, artık kariyerinize odaklanarak yeni şehirler ve insanlar tanıyacaksınız. Siz, Kula'da okuduğunuz süre zarfında iyisiyle, kötüsüyle güzel ilçemizi tanıma fırsatı buldunuz. Sizler artık Kula'nın kültür elçilerisiniz. Gittiğiniz yerlerde, Kula'nın turizmini ve kültürünü tanıtarak, okuduğunuz bu ilçeye katkıda bulunacaksınız dedi Tosun, "Yaptığı hayırlar ile bu yeni üniversite yerleşkesinin kurulmasında emeği olan Hüseyin Akhan'a teşekkür ediyor, merhume eşi Müşerref Akhan'a rahmet diliyorum" dedi.
Tören, dereceye giren öğrencilere ödül ve başarı belgelerinin takdim edilmesi, mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi  ve kep atma ile sona erdi.