Üniversitemiz sporda dünya arenasında temsil edildi

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin V. Sayın, 25-29 Ağustos 2017 tarihleri arasında Uluslararası Cimnastik Federasyonu tarafından İsviçre'de gerçekleştirilen hakemlik sınavında güven tazeledi.
Türkiye'nin en kıdemli uluslararası hakemlerinin başında gelen Prof. Dr. Metin V. Sayın, girmiş olduğu sınavı başarıyla tamamlayarak ülkemizi uluslararası alanda temsil etmeye devam edeceğini belirtti. Prof. Sayın, Türkiye'nin cimnastik sporundaki gelişimine destek olmaya devam edeceğini ifade etti.
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Güzel ise, 25-29 Ekim 2017 tarihleri arasında İspanya'nın Tenerife kentinde yapılan, 110 ülkeden 1700 sporcunun katıldığı ve Türk Milli Takımının Dünya 3.sü olarak tamamladığı "Dünya Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası" öncesinde yapılan Dünya Hakemliği Sınavında, Dünya Orta Hakem Klasmanına terfi etti.
Türkiye'nin ilk ve tek kadın dünya hakemi olan Doç. Dr. Pınar Güzel, 2020 Olimpiyat Oyunları öncesi Türk Milli takımının yakaladığı başarıdan duyduğu gururu belirterek, kendisinin de çıtayı Olimpiyat Hakemliğine doğru yükselttiğini ifade etti.