Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın başkanlık yaptığı "Üniversite Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"na katıldı

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı Yeni Bina Toplantı Salonun'da gerçekleştirilen "Üniversite Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"nda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve hastanesi olan üniversitelerin rektörleriyle bir araya geldi.
Demircan, üniversitelerin Türkiye'nin geleceğine ışık tutan en önemli merkezler olduğuna inandığını belirterek, "Ülkemizin geleceğini inşa eden beyinlerin yetiştiği üniversitelerimiz, onları yetiştiren hocalarımız bizim için önemli. Üniversitelerimizi ve bizim meselelerimizi aramızda görüşerek, konuşarak değerlendireceğiz, çözeceğiz." dedi.
Sağlığın her şeyin başı ve kesintisiz devam eden bir hizmet alanı olduğunu belirten Demircan, "Öyle bir hizmet alanı ki 7 gün 24 saat çalışıyor. Türkiye'de sağlık, pek çok bilim alanı arasında önde giden bir sektör. Önemli olan bunun sürdürülmesidir. Ülkemiz, sağlık hizmetinde son 15 yıl içerisinde önemli hamleler yaptı" diye konuştu.
Demircan, sağlıkta hasta memnuniyetinin belli bir düzeye geldiğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süreç içerisinde Türkiye'de hasta memnuniyeti belli bir düzeye geldi ama belli bir düzeyden sonra istediğimiz yükseliş görülmedi. Hasta memnuniyetinin daha yukarıya taşınması için çalışanın memnuniyetinin de ona paralel yürümesi lazım. Bu noktada sağlık hizmetini veren, bu fedakarlığı yapan insanlarımızla birlikte meselelerimizi görüşüp, anlaşıp, çözüm üretebilecek noktada olduğumuza inanıyorum. Sistemle ilgili sıkıntıları çözdük."
YÖK Başkanı Prof. Dr.  Yekta Saraç ise konuşmasında, Türk Yükseköğretim Sisteminin 7 milyon 300 bini aşan öğrenci sayısına sahip olduğunu belirterek, "Güçlü yanların arasında, hatta en başında tıp eğitimi geliyor. Tıp eğitimi dediğimizde bir  de uygulama kısmı var. Uygulama kısmı söz konusu olunca YÖK'ün en büyük paydaşı olarak Sağlık Bakanlığı geliyor. Sağlık Bakanlığının gücünü hissederek, üniversite hastanelerimizin yaşadığı sorunların çözümünde daha büyük bir şansa sahip olduğumuzu yükseköğretim camiası olarak hissediyoruz" diye konuştu.
YÖK Başkanı Saraç, 90 üniversitede tıp fakültesi bulunduğunu belirterek, "Toplantıda 45 üniversitemizin rektörü bulunuyor. Yönetim meselesi de dahil olmak üzere sorunların sistemsel olarak masaya konulması ve tartışılması konusunda birtakım beklentilerimiz var. Sayın Bakanımızın çalışan memnuniyeti gibi bir ifadesi oldu. Bu gerçekten memnuniyet ve umut verici bir husus. Biz yeni YÖK'te, çalışan memnuniyetini anahtar kavram olarak kullanıyoruz. Üniversite hastanelerinin sorunlarından biri olan borç konusunun, başka sorunlarla birlikte kısa vadede çözülebileceğine Sayın Bakanımızın nezdinde güveniyoruz" dedi.