Üniversitemiz Tıp Fakültesine Kadavra Bağışı

Aslen Trabzonlu olan ve uzun süredir Manisa'da yaşayan Zeki Keskin, bedenini ölümünden sonra eğitim ve araştırma için kullanılmak üzere Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalına bağışladı.
Bağış tutanağı, bağışçı Zeki Keskin'in yansıra Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akil, Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Tatlısumak ve Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özcan tarafından imzalandı. Aynı zamanda organ bağışçısı da olan Zeki Keskin gerekirse bu konuda da bedeninden yararlanılabileceğini söyledi.
Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akil "Kadavra, tıp fakültesi öğrencileri ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin eğitiminde vazgeçilmez bir eğitim materyalidir.  Tıp biliminin temeli olan anatomi derslerinin kadavralar üzerinde yapılması; iyi hekimler yetişmesinin de temelini oluşturmaktadır. Ülkemizde kendini tıp bilimine ve eğitimine bağışlayanlar olmasına karşın, tıp fakültelerinin sayısı göz önünde bulundurulduğunda yeterli sayıya ulaşmamaktadır. Zeki Keskin'e tıp bilimine yapmış olduğu değerli katkılar için teşekkür ederiz" dedi.
link