Üniversitemize Ek Yerleştirme ile Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

link

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Üniversitemize Ek Yerleştirme ile Yerleşen Öğrencilerin
Kayıt İşlemleri İçin Açıklamalar
Sevgili öğrencilerimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.
2018 YKS Ek Yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz;
1 - 5 Ekim 2018 tarihleri arasında istenilen evraklar ile yerleşmiş oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna başvurarak kayıt yaptırabilir.

Kayıt İçin İstenilen Evraklar
1. Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi. (2007 öncesi liseden mezun olanlar için)
2. Özel Koşul gerektiren programlar için istenilen belgeler.

Özel Koşul Gerektiren Programlar için istenilen belgeler
Özel Güvenlik ve Koruma;
Kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m'den, kız adayların 1.63 m'den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun'un 10. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir.

İlk ve Acil Yardım;
Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

Ebelik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon;
Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

Okunma Sayısı:  1956