Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu sağlık sektörüne yeni neferler kazandırdı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 20 Haziran 2018 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Selma Şen, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, okul birincisi Merve Baysal mezun öğrenciler adına konuşma yaptı.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Turan Gündüz, "Yüksekokulumuzun 9 programında 1370 öğrenci eğitim görmekte olup, bugün 300 öğrencimizi mezun ediyoruz. Şu anda akademik kadromuzda 18 kadrolu öğretim elemanımız bulunmaktadır. Ayrıca başta Tıp Fakültemiz olmak üzere, çeşitli birimlerinden çok sayıda öğretim üyesi ve elemanı da yüksekokulumuzda ders vermektedir" dedi.
Ardından mezunlara hitap eden Gündüz, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak görevimiz; sağlık sektörünün gereksinim duyduğu bilgi beceri ve donanıma sahip, çağdaş, akılcı, ekip çalışmasına yatkın sağlık teknikerleri yetiştirmektir. Bilimselliğin yanı sıra insan doğasında var olan sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve sabır sizlerin mesleklerinde daha da önem arz etmektedir. Bugün sizin için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Dürüst, ahlaklı, kendini bilen ve kendine güvenen meslek sahibi gençler olarak sizlerin sağlık sektöründe ülkemiz ve insanlık için çok şeyler yapabileceğinizi biliyor ve sizlere güveniyoruz. Hayatınızın bu yeni döneminde okul yılları tatlı bir anı olarak kalırken, asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Hepinize bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, aramıza hoş geldiniz diyorum"  diye konuştu.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş de sağlık ordusuna yeni bireyler kazandırmaktan mutlu olduğunu belirterek; öğrencileri, ailelerini ve öğretim elemanlarını tebrik etti. Mezun olan öğrencilere mesleklerini en iyi şekilde yapmaları için tavsiyelerde bulundu.
Ardından, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu okul birincisi Merve Baysal, okul ikincisi Meryem Yaldız ve okul üçüncüsü Hasan Uzun ile bölüm bazında dereceye giren mezunlarımız Özlem Yıldız, Nur Kara, Emre Özcan, Buse Eynel, Tuğçe Aytekin, Kübra Girgin ve Şeyma Gencer'e plaket ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.
Mezuniyet töreni meslek andının okunması, öğrencilerin hazırlamış olduğu farkındalık gösterisi ve keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.