Sarıgöl Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet sevinci yaşandı

Sarıgöl Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı 15. Dönem Mezuniyet Töreni, 20 Haziran 2018 tarihinde Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Sarıgöl Belediye Başkan Vekili Ömer Eskici, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl İlçe Koordinatörü Akif Kılıçaslan, Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Köse, öğretim elemanları, mezunların aileleri ve öğrenciler katıldı.
Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü birincisi Harita Kadastro Programı Şerife Koç konuşmasında, başta hocaları ve ailesi olmak üzere eğitim döneminde yanında olan, eğitimini başarıyla sürdürmesi için destek olan herkese teşekkür etti. Şerife Koç, "Üniversite serüvenimiz hayatın getireceklerini öngöremediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle başladı. Zamanla düşüncelerimiz olgunlaşmaya başladı. Dağınık sorularımızın cevapları yerine oturdu ve bugün burada geleceğe şekil verecek birer meslek sahibi birey olarak mezuniyetimizi kutluyoruz. Beni destekleyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şans, mutluluk sizinle olsun. Hepinizin mezuniyeti kutlu, yolunuz açık olsun, sevgiyle kalın" dedi.
Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Köse yaptığı konuşmada "Sayın velilerimiz, böyle başarılı ve güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Sizler adına eğitim sürecinde çok değerli bilgilerini öğrencilerimize aktaran akademik kadromuza teşekkür ediyorum'' dedi. Öğrencilerimize hitap ederek; onları tanımadan önce gençliğin halini iyi görmediğini, sorumsuz ve tembel bir neslin yetiştiğini düşünerek üzüldüğünü, fakat öğrencilerimizle karşılaştıktan sonra bu tür endişelerin yersiz olduğunu anladığını ve ülkemizin geleceği için ümitlerinin tekrar yeşerdiğini belirtti. Onları çok sevdiğimizi, çok değer verdiğimizi ve sonuna kadar güvendiğimizi dile getirdi. Onların da bunun farkına vararak, bu bilinç ve sorumlulukta hareket edip, kendilerinden sonra gelecek olan nesillere örnek olacaklarına inandığının altını çizdi.
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar, Sarıgöl Meslek Yüksekokulu'ndaki aile ortamının, öğrencilerle olan iletişimin ve eğitim kalitesinin güzelliğinin ve aynı zamanda yüksekokulun işsiz mezun vermediğinin altını çizdi. Bu nedenle Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Köse ve öğretim elemanlarını tebrik etti. Ardından mezunlara seslenerek, bu okulda alınan eğitim ve ailelerinden aldıkları terbiye ile gelecek hayatlarına devam etmeleri temennisinde bulundu. Atatürk'ün ''Vatanını çok seven, görevini en iyi yapandır.'' ifadesine yer verdiği konuşmasını, mezunlara başarılar dileyerek sonlandırdı.
Tören Sarıgöl Meslek Yüksekokulu'na maddi manevi katkıda bulunan Kaymakamı Çetin Kılınç, Belediye Başkanı Necati Selçuk, Manisa Büyük Şehir Belediyesi Sarıgöl İlçe koordinatörü Akif Kılıçaslan, Ayan Mahalle Muhtarı Osman Aktaş ve Hayırsever İşadamı Haci Hüseyin Gümüşlü'ye plaketlerinin, mezunlara mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ve kep atma ile sona erdi.