"Manisa'da Doğa Eğitimi" başlıyor

link
Yürütücülüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Altan, yardımcılığını Prof. Dr. Emin Uğurlu ve Dr. Öğr. Üyesi Behlül Güler'in yaptığı; TÜBİTAK tarafından desteklenip Üniversitemizce gerçekleştirilen "Manisa'da Doğa Eğitimi" projesi, 29 Haziran-8 Temmuz 2018 ve 10-19 Temmuz 2018 tarihleri arasında iki etap halinde uygulanacak.
Prof. Dr. Yasin Altan projeyle ilgili bilgi vererek, "Hedef kitlesi öğretmen ve öğrenciler olan projenin amacı; katılımcıların çevre bilincini geliştirmek, biyolojik zenginlikleri öğretmek, tarihi yapıtları tanıtmaktır. Manisa'mızın biyolojik zenginliklerinden bitkiler (tıbbi, ekonomik, süs,  boya, endemik) ve hayvanlar (böcekler, kelebekler, sürüngenler, memeliler) doğal ortamlarında tanıtılacak, ören yerlerine gidilerek tarihi ve kültürel eserler gözlenecek ve bu sanatsal yapılardaki arkeobiyolojik mitoslar hakkında bilgilendirme yapılarak bilimsel bilincin artırılmasına katkı sağlanacaktır. Bu kapsamda; Turgutlu ilçemizde toprağın insan yararına dönüşümü görsellenecek, Kula ilçesinin volkanik yapısı, peribacalarının oluşumu, Soma ilçemizde kömür ocakları ve kömürün enerjiye dönüşü yerinde incelenecek, Yuntdağı köylerinde boya bitkilerinin el sanatlarında nasıl kullanıldığı hususunda bilgi verilecek, dünyanın tek organik zeytinyağı elde edilen tesisi olan Köprübaşı İlhan Sarı Doğal Zeytinyağı Çiftliği ziyaret edilecek" dedi.
Başvuru adresi: dogaegitimi.cbu.edu.tr
link