Manisa Teknokent tarafından "Prototip Atölyeleri Programı" düzenlendi

Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Manisa Teknokent) tarafından 17 Mayıs 2017 tarihinde MCBÜ Mühendislik Fakültesinde, "Prototip Atölyeleri Programı" konulu bir program gerçekleştirildi.
Program kapsamında; Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzman Yardımcılarından Beyza Baran ile Yıldız Teknopark Prototip Atölyesi Yöneticisi Fatih Ayhan sunum yaptılar.
İlk olarak sunum yapan Beyza Baran, "Endüstriyel tasarım nedir?" konusunda bilgiler vererek, "Endüstride üretilen nihai kullanıcıya yönelik ürünlerin, işlevsellik ve kullanıcının ihtiyaçlarına uygunluk gibi ölçütleri gözeterek fikren geliştirilmesi ve üretime uygun yeni bir ürün olarak projelendirilmesidir. Endüstriyel tasarım, endüstriyel yöntemlerle üretilen nesnelerin insanla ilişkisini kurmaya yönelik bir meslektir. Üniversitelerin, çeşitli kurum ve kuruluşlarının, girişimcilerin, serbest mucitlerin ve öğrencilerin geliştirdikleri projelerin tasarımlarının yapılmasının yanı sıra, modelleme ve prototiplerinin geliştirilmesi gibi faaliyetler için tasarlanmış tam donanımlı bir atölye; herhangi bir sektörün ihtiyacına yönelik düşünülmüş bir fikrin, buluşun, tasarımın; gerçek koşullarında, kullanıcılar tarafından birebir test edildiği, iyileştirildiği ve geliştirildiği bir teknolojik ürün geliştirme, prototipleme ve ticari hale hazırlama merkezidir" dedi.
Baran, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimi Programı hakkında bilgiler verdiği sunumunda, TÜBİTAK'ın BiGG ile girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi için büyük destek verdiğini ifade ederek şunları söyledi: "1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı ile girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için, fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanmaktadır. Program kapsamında girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır. Bu program yenilikçi iş fikirlerinin, ticari ürüne/sürece/hizmete dönüştürülmesine yönelik aşamalardan oluşmaktadır. Girişimci her bir aşamayı sırasıyla tamamlayarak, TÜBİTAK tarafından uygun bulunması durumunda bir sonraki aşamaya geçebilir."
Yıldız Teknopark Prototip Atölyesi Yöneticisi Fatih Ayhan ise yaptığı sunumda, Yıldız Teknopark'ın girişimcilik ekosistemi ve girişimcilere sunduğu önemli hizmetlerden biri olan prototip atölyesinde sunulan imkanları anlatarak, başarılı çalışmalardan örnekler verdi.

link