Üniversitemiz TRT Haber "Gönüllü Elçiler" Programında ekranlara geldi

Üniversitemiz, 13 Ocak 2018 tarihinde saat 18.35'de TRT Haber kanalında Türkiye'de yaşayan uluslararası üniversite öğrencilerinin gözünden Türkiye'yi, Türkçe'mizi, kültürümüzü ve öğrencilerin yaşam hikâyelerini anlatan "Gönüllü Elçiler" TV programında ekranlara geldi.
Program çerçevesinde bilgiler vererek Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olma hedefini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Üniversitemizin bulunduğu ilin konumu gereğince; tarihi, kültürel ve sosyal bağımız bulunan başta Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkeleri olmak üzere, dünyanın dört bir tarafından bine yakın uluslararası öğrenciyi bünyesine katarak; bilimde ve eğitimde uluslararası saygınlığı olan  bir üniversite olma yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Uluslararası öğrencilerimiz ile birlikte Üniversitemiz Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesindeki birçok alan ve Manisa'nın çeşitli yerlerinden de görüntülerin yer aldığı, uluslararası öğrencilerin gözünden Türk kültürüne, Türkiye'ye ve yaşadıkları şehre adaptasyon süreçlerinin anlatıldığı program kapsamında; Üniversitemizde öğrenim görmekte olan uluslararası öğrencilerimizden Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Nijerliİssouf Ouzoum Fouloua, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü son sınıf öğrencisi Bisharo Ali Mohamud, Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans öğrencileri  Cezayirli Lamine Tamssaout ve Mourad Bensadoune ile yapılan röportajlar ekrana geldi.

link