Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi için kalite değerlendirme toplantısı yapıldı

Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi kalite değerlendirme toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'nin başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Sami İlker, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Zeki Arı ve Prof. Dr. İpek Akil, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Şencan ve Prof. Dr. Serdar Tarhan, Tıp Fakültesi Dahili Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Varol, Hastane Kalite Yönetim Direktörü Sadık Kaplan, Hastane müdür ve müdür yardımcıları ile Hemşirelik Hizmetleri müdür ve müdür yardımcıları katıldı.
Başhekim Prof. Dr. Emin Kurt; "Sağlık Bakanlığı sağlıkta kalite standartlarını her geçen gün artırmaktadır. Bizler 'iki günü birbirine eşit olan zarardadır' kültürüyle yetiştik. Elbette üçüncü basamak sağlık kuruluşu olarak kaliteye önem veriyor ve bunu en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarımızı artırıyoruz. Bunun ile ilgili olarak hastane kalite birimimizi daha önce çalışmış olduğu birimlerindeki standartları yakalayan arkadaşımız Sadık Kaplan ile yeniden organize ettik ve tam puan almayı amaçlıyoruz. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'nin desteklerini her zaman yanımızda gördük. Bu kalite toplantımıza bizzat iştirak ederek aramızda bulunması ümidimizi daha da artırmıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise sağlık sisteminde kalitenin önemine vurgu yaparak, Üniversitemizin bu anlamda kendini sürekli olarak geliştirdiğini, kalite değerlendirmelerinin takipçisi olduğunu, gerekli tüm önlemlerin alındığını ve alınmaya da devam edeceğini belirtti.
Toplantıda, Hafsa Sultan Hastanesinde daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla, Hastanenin Sağlık Bakanlığı kalite standartlarına göre değerlendirilmesi yapılarak, sistemdeki aksaklıklar ve çözüm önerileri tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Hastane personeli açısından çok daha sistemli ve konforlu, hastalar açısından çok daha güvenilir, hakkaniyetli ve hasta odaklı bir hizmetin sunulmasına yönelik kararlar alındı.