Salihli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Muhteşem Defile

Salihli Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerinin, Öğr. Gör. Figen Emre ve Öğr. Gör. Filiz Tepeci'nin liderliğinde hazırladığı "Pazen Çiçek Açtı"  defilesi büyük beğeni topladı.
14 Mayıs 2018 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen defileye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Salihli Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, öğretim elemanları, öğrenciler ve defileyi sunan öğrencilerimizin aileleri katıldı.
Salihli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Öğr. Gör. Harun Baki yönetiminde hazırladığı müzik dinletisinin ardından başlayana defilede; yok olmaya yüz tutmuş, kendi kültürümüze ait pazen kumaşa yeniden can vererek hazırlanan 52 kombinden oluşan günlük ve abiye kıyafetler sunuldu. Kıyafetlerin süslenmesinde pul-boncuk işlemeler, firkete oyaları, el yapımı çiçekler ve aksesuarlar kullanıldı.
Öğr. Gör. Filiz Tepeci defileyle ilgili bilgi vererek, "Salihli Meslek Yüksekokulu olarak pazen defilesi düzenlememizin en önemli nedeni, kültürümüze ait bir kumaş olmasıydı. Bunun yanında pazen, organik ve %100 koton olmasından dolayı içimize çok sinen bir kumaş oldu. Ayrıca pazen hemen hemen her kumaşla harmanlanabilecek kadar üretime çok yatkın bir kumaştı. Dolayısıyla biz de kıyafetlerimizde pazeni terikotonla, jarseyle ve şifonla harmanladık. Gerek kumaşıyla gerek desenleriyle kendi kültürümüze ait olan pazeni, modern yaşamın beğeni ve ihtiyaçlarını karşılayacak tasarımlarla üreterek, yani modernize ederek günümüzde kullanımını artırmayı ve geleceğe taşımayı amaçladık. Defilenin öğrencilerimize çok katkısı oldu. Kıyafetlerin tasarımı, üretimi ve süslenmesinde ekip olarak çalışıldı. Bugün burada sunulan kıyafetlerin üretimi, ortaya çıkan sinerji ile gerçekleşti. Defile fikri ortaya çıktığında, bunun gerçekleştirilmesi çoğu öğrencimiz için çok zor olarak değerlendirilmişti. Yapılabilir mi konusunda çekinceler vardı. Defilenin gerçekleştirilmesi öğrencilerimizin kendilerine güvenlerini artırdı. İ iş hayatına atıldıklarında daha girişimci, kendilerine güvenen ve risk almaktan çekinmeyen mezunlarımız olacak" diye konuştu.
Defilenin sonunda Salihli MYO Müdürü Doç. Dr. İlkay Dilber, Öğr. Gör. Filiz Tepeci ve Öğr. Gör. Figen Emre'nin teşekkür belgeleri ve çiçekleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar tarafından takdim edildi.
link