MCBÜ Parazit Bankası TRT HABER'de yer aldı

Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde ülkemizin tek 'Parazit Bankası' (Parazitlerin genotiplendirilmesi, canlılığı korunarak dondurulması, DNA arşivi) kurulmuştu. Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ve TÜBİTAK destekleri ile Tıp Fakültesi Temel Tıp Bölümü Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ahmet Özbilgin tarafından kurulan 'Parazit Bankası', birçok ulusal ve uluslararası proje ve bilimsel araştırmaya destek veriyor.
Çalışma yapmak isteyen öğretim üyelerinin büyük ilgisini çeken, 21 farklı türden 3000'den fazla parazitin arşivlendiği 'Parazit Bankası' hakkında TRT HABER tarafından da bir röportaj gerçekleştirildi.

link