İlan Tarihi:11.11.2019 10:33:00
Güncelleme Tarihi:20.11.2019 13:38:00

2019 Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Sınıflarında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Öğretim Yapan Yükseköğretim Programlarına Yerleştirilen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri;

11-15 Kasım 2018 tarihleri arasında istenilen evraklar ile yerleşmiş oldukları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokuluna başvurarak kayıt yaptırabilirler.

Kayıt İçin İstenilen Evraklar

1. Lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2. Özel koşul gerektiren programlar için istenilen belgeler.

Özel Koşul Gerektiren Programlar:

1-Tütün Eksperliği (Bkz. 101);

Bu programa kaydolacakların eksperlik mesleğini yapmaya engel teşkil eden renk körlüğü, bedensel ve ruhsal sakatlığı olmadığına dair belge alınması gerekir.

2-Özel Güvenlik ve Koruma (Bkz.273);

Kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun’un 10. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir.

3-Ebelik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Bkz. 80, Bkz. 87);

Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını ve konuşma, işitme, görme engeli bulunmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.