Engelsiz Üniversite Ödül Başvuruları

İlan Tarihi:25.12.2019 08:32:00
Güncelleme Tarihi:2.01.2020 15:40:00

Engelsiz Üniversite Ödülleri 2020

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın Öğrenci Dostu Yeni YÖK olarak, engellilerin sağlık ve bakımdan kaynaklanan sorunlarının yanında eğitim, sosyal ve kültürel sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler kapsamında, Engelsiz Üniversite Ödülleri verileceği belirtilmiştir. Söz konusu ödüllere başvurular 23 Aralık 2019- 31 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvuruya ait Yüksek Öğretim Kurulu yazısı ve başvuru formları aşağıda yer almaktadır.

Engelsiz Üniversite Ödülleri aşağıdaki kategorilerde yapılacak olup üniversite için genel yapılabileceği gibi Fakülte ve Kampüsler için ayrı ayrı ve birden fazla kategoride yapılabilecektir.

1.Engelsiz Üniversite Bayrakları

· Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak),

· Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak)

· Sosyo- Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak)

2.Engelsiz Program Nişanı

Söz konusu ödüllere akademik birimlerimizce yapılacak başvurularda senato kararı istenmesi ve tüm online başvuru ve resmi yazıların üniversitemiz engelli temsilcisi tarafından Yöksis üzerinden yapılacak olması sebebiyle, başvuru yapacak birimlerimizin koordinatörlüğümüzle irtibata geçmesi ve başvuru evraklarını 20 Ocak 2020 tarihine kadar tamamlayarak hem resmi yazıyla ve hem de eposta ile (engelli@cbu.edu.tr) bildirmeleri gerekmektedir.

YÖK Yürütme Kurulu Kararı

Başvuru Hakkında Ayrıntılı Bilgi