Üniversite Seçmeli Dersler Tüm Üniversitemizde Uygulanmaya Başlıyor

İlan Tarihi:9.09.2021 13:13:00
Güncelleme Tarihi:9.09.2021 13:25:00

Üniversite Seçmeli Dersler (ÜSD), üniversitemiz öğrencilerinin farklı bilim alanlarını tanımalarını sağlayarak sosyal etkileşimlerini arttıran ve keyifli vakit geçirmelerini sağlayan seçmeli dersleri ifade etmektedir. ÜSD’ler 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz yarıyılından itibaren tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızda çevrimiçi (online) olarak uygulanmaya başlanacaktır.

Üniversite Seçmeli Dersler ders seçimi haftasında, öğretim planında teknik olmayan/sosyal/alan dışı seçmeli dersleri olan öğrencilerimizin seçimine açılacaktır. Ders seçimi esnasında, teknik olmayan/sosyal/alan dışı seçmeli ders havuzları altında aktif olan “Üniversite Seçmeli Ders Al” butonuna tıklayarak bu öğrencilerimiz Üniversite Seçmeli derslerden herhangi birini seçebileceklerdir.

2021-2022 Eğitim öğretim yılı güz yarıyılında Üniversite Seçmeli Dersler havuzumuzda; Sağlıklı Beslenme, İlk Yardım ve Acil Bakım, Yönetim ve Organizasyon, Geleneksel Okçuluk, Afet Yönetimi, Temel Fotoğrafçılık, İnsan Hakları, Dine Yönelimin Psikolojik Temelleri gibi toplam 26 adet dersimiz bulunmaktadır.

Üniversite Seçmeli Dersler hakkında tüm bilgilere https://usd.mcbu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Önümüzdeki dönemde siz sevgili öğrencilerimizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.