Unvan Değişikliği Sınav İlanı

İlan Tarihi:25.02.2021 10:50:00
Güncelleme Tarihi:3.03.2021 13:12:00

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAV DUYURUSU

“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliği” hükümleri uyarınca aşağıda belirtilen kadrolara Kurum içi Unvan Değişikliği Sınavı yapılmak suretiyle atama yapılacaktır.

Unvan Değişikliği Dilekçe Örneği

Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Formu

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI YAPILACAK KADROLAR:

İlan Tarihi : 25.02.2021

Son Başvuru Tarihi : 12.03.2021 (Mesai Bitimine kadar)

Unvan Değişikliği Yazılı Sınav Tarihi : 18.05.2021

Yazılı Sınav Saati : 10.00

Yazılı Sınav Yeri : Rektörlük Binası-A Blok

Sözlü Sınav : Sözlü sınav tarihi ve yeri bilahare duyurulacaktır.

UNVANI

SINIFI

DER.

BİRİMİ

ADETİ

ÖZEL ŞARTLAR

Perfüzyonist

SH

Üniversite Hastanesi Başmüdürlüğü

2 (İki)

- 1219 sayılı Kanun gereğince; perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak veya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapmış olmak,

Psikolog

SH

Üniversite Hastanesi Başmüdürlüğü

1 (Bir)

- Fakülte veya yüksekokulların ilgili bölümlerinden mezun olmak,

Unvan Değişikliği Suretiyle Atanacaklarda Aranacak Genel Şartlar:

Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak, gerekir.

Başvuru Yeri ve Şekli:

“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliği” hükümleri uyarınca; adaylar başvurularını, Üniversitemiz web sitesinde yayınlanan  Unvan Değişikliği Sınavı Başvuru Formunu eksiksiz doldurup, yanına özel şartlarda istenen belgelerin (mezuniyet belgesi ve isteniyorsa diğer belgelerin) onaylı bir suretini (mezuniyet belgesinin barkotlu e-devlet çıktısı kabul edilecektir)  kapalı zarf içerisinde unvan değişikliği başvuru dilekçesi ekine ekleyerek, Personel Daire Başkanlığına sunulmak üzere Genel Evrak Şube Müdürlüğüne başvuru süresi içerisinde yapacaklardır. Aranan şartları taşıyanlara ilişkin aday listesi Üniversitemiz resmi web sitesinde ilan edilecektir.

Unvan Değişikliği ile İlgili Diğer Hususlar:

1-“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliği” hükümleri gereği unvan değişikliği sınavı yapılacak kadrolara atamalar, yapılacak unvan değişikliği sınavı sonunda adayların başarı durumu esas alınarak gerçekleştirilecektir.

2-İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru tarihinin son günü itibarıyla aranan nitelikleri taşıyan personel, başvuru şartlarını taşıdığı farklı unvanlı kadrolardan sadece biri için duyuruda belirtilen şekilde başvuruda bulunabilir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Unvan değişikliği sınavında başarılı olmalarına rağmen, ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenir.

3-Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. İlan edilen kadrolara diğer kurumların personeli ve aday memur statüsünde bulunanlar başvuruda bulunamazlar. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereği yapılacak yazılı sınavda yüz üzerinden yetmiş (70) ve daha yüksek puan alan personel başarılı sayılacaktır. Unvan değişikliği  suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmaları gerekir. Yazılı sınavda en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro veya pozisyon sayısının beş katına kadar aday sözlü sınava alınır. Son adayla aynı puana sahip olan personelin tamamı sözlü sınava alınır. Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş (70) puan alanlar başarılı sayılır. Başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilerek Üniversitemiz resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

4- Doktora öğrenimini bitiren kurum personelinin, atanılacak görev için aranan hizmet süresine sahip olmaları ve mevzuatla aranan öğrenim şartını taşımaları kaydıyla uzman veya aynı düzeydeki görevler ya da daha alt görevlere sınavsız ataması yapılabilir.

“Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” ve “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliği” hükümleri gereği unvan değişikliği sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri Üniversitemiz resmi web sitesinde ilan edilecektir.

Sözlü Sınav:

İlgili personel, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;

Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,

Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

Genel kültürü ve genel yeteneği,

Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, esas alınarak yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak personelin sözlü sınav puanı tespit edilir. Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş (70) puan alanlar başarılı sayılırlar.

Unvan Değişikliği Yazılı ve Sözlü Sınavı Konu Başlıkları:

Psikolog:

1- Bir Bilim Olarak Psikoloji