15 Temmuz’un Yıldönümünde Gazeteci Yazar Bülent Orakoğlu’nu Konuk Ettik

İlan Tarihi:15.07.2019 17:50:00
Güncelleme Tarihi:15.07.2019 18:04:00
 

15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hiç bir hesap yapmadan meydanlara çıkarak, FETÖ terör örgütü darbecilerine meydan vermeyen kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anmak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek amacıyla Manisa Valiliği ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Öncesi ve Sonrasında Türkiye” konulu konferans, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesinde gerçekleştirildi.

Gazeteci-Yazar Bülent Orakoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa Manisa Valisi Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Alb. Güven Dere, Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Mehmet Güzgülü, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Vali Yardımcıları Volkan Köksal ve Ünal Çakıcı, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, dekanlar, il müdürleri ve yüksekokul müdürleri ile çok sayıda Manisalı katıldı.

Cumhurbaşkanımızın liderliği ve korkusuzluğu sayesinde bütün milletimizin sokaklara dökülmesi, darbecilerin hiç beklemediği bir şeydi.

Bülent Orakoğlu konferansında şöyle konuştu: “Öncelikle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyorum. Çanakkale ve İstiklal Savaşı ile 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

15 Temmuz, tüm darbelerin çok ciddi bir şekilde hesaba çekildiği bir dönem olmuştur. Baktığımız zaman, ülkemiz her darbede çok ciddi bir güç sarf etmiştir. 28 Şubat, 17-25 Aralık, MİT krizi ve en son 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki aynı merkezdir. Bu merkez Pentagon’dur. Aslında Gezi olaylarında ve 17-25 Aralık’ta başarı elde etselerdi, 15 Temmuz darbe girişimi belki de olmayacaktı. Bu kalkışma ile Türkiye’de iç savaş çıkarılmak istendi. İç savaş sonrasında bazı ülkeler Türkiye’yi işgal edeceklerdi. Bununla ilgili çok ciddi planlar yapılmış ve ülkemize yasa dışı örgütler getirilmişti. Darbe girişiminden sonra yaklaşık 80 bin kişi bu örgütle ilişkisi olduğu tespit edilerek cezaevlerine gönderildi. Bu hain örgüt milletimize tanklarla, bombalarla saldırmış, TBMM’yi büyük bir kinle bombalamıştır.

FETÖ mensupları, 14 Temmuz’da İzmir’de devam eden casusluk soruşturmasının iddianamesinin hazırlandığını ve kendileri ile ilgili çok ciddi veriler olduğunu görmüşlerdi. Bu nedenle hemen darbe yapmaya kalkıştılar ve milletimize alçakça, vahşice saldırdılar. Sayın Cumhurbaşkanımız halkı sokaklara, meydanlara çağırmıştır. Cumhurbaşkanımızın eşsiz liderliği ve korkusuzluğu sayesinde bütün milletimizin sokaklara dökülmesi, darbecilerin hiç beklemediği bir şeydir. Cumhurbaşkanımız en başından beri olayları takip etmiş, halkı en iyi şekilde yönlendirmiş ve halkın gücü küresel saldırıların panzehiri olmuştur.

Hakan Fidan, bylock sistemini çözerek FETÖ’ye çok ciddi bir darbe vurulmasını ve örgütün çözülmesini sağlayan kişidir.

MİT Başkanı Hakan Fidan’a gelecek olursak, Fidan kendisini çok iyi yetiştirmiş ve bu konuda geliştirmiş bir kişidir. Hakan Fidan, bylock sistemini çözerek FETÖ’ye çok ciddi bir darbe vurulmasını ve örgütün çözülmesini sağlayan kişidir. Elbette MİT içinden de FETÖ temizliği yapılmıştır, ancak gizli teşkilat olması sebebi ile kamuoyu ile paylaşılmamıştır.

Bu gece, İstanbul'a yeniden milyonlar toplanacak ve bu desteğin asla kesilmediği tüm dünyaya duyurulacaktır.

Cumhurbaşkanımız bu gece tüm Türk milletini yeniden İstanbul’a çağırmış ve darbelerin panzehiri olan Yenikapı ruhunun yeniden canlanmasını istemiştir. Zannediyorum bu gece, orada yeniden milyonlar toplanacak ve bu desteğin asla kesilmediği tüm dünyaya duyurulacaktır. Yoksa Pentagon Türkiye’yi rahat bırakmaz. Obama dönemini hatırlayacak olursak, kendisinin son üç aylık döneminde ülkemizde 12 adet büyük terör saldırısı olmuştur. Bu dünyanın hiçbir yerinde bu kadar sıklıkta görülmemiştir. Bunlarda kullanılan patlayıcıların NATO envanterine kayıtlı olduğu ortaya çıkmıştır. Bugün Amerika bir terör örgütü olan PYD’yi Türkiye’ye karşı kullanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız geçenlerde verdiği mesajda, Türkiye’nin S400’ler sayesinde güvende olacağını söylemiştir.

Adil Öksüz, darbenin sivil ayağının planlayıcısıdır. Darbenin bir numaralı ismidir.

Değerli arkadaşlar, 16 Temmuz sabahında Akıncılar üssünde görülen Adil Öksüz, darbenin sivil ayağının planlayıcısıdır. Darbenin bir numaralı ismidir. Onun üstünde olan flash bellek benzeri cihazda darbecilerin tamamının listesi vardı. Bu kişi üç gün cezaevinde tutuldu, ancak daha sonra o cihaz da kendisine verilerek serbest bırakıldı. Ben, Adil Öksüz’ün büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum.”

Manisa Valisi Ahmet Deniz, “Hainlerin hesap edemedikleri şey; söz konusu vatan ve bayrak olduğunda bu milletin her ferdinin, gül bahçesine girer gibi şehadete yürüyerek kendini korkusuzca feda edebileceği idi.”

Konferansın sonunda konuklardan gelen sorulara da cevap veren Bülent Orakoğlu’na Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Manisa Valisi Ahmet Deniz, “15 Temmuz darbe girişimi, kahraman milletimizin asil duruşu sayesinde bertaraf edildi. O gece izlediğimiz görüntülere hâlâ tüylerimiz diken diken oluyor. Hainlerin hesap edemedikleri şey; söz konusu vatan ve bayrak olduğunda bu milletin her ferdinin, gül bahçesine girer gibi şehadete yürüyerek kendini korkusuzca feda edebileceği idi. Bizler iyi ki böyle büyük bir milletin evlatlarıyız. Böyle bir milletin evlatları olduğumuz için Cenab-ı Hakka ne kadar şükretsek azdır. 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

 


787 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC3369 _DSC3363 _DSC3389 _DSC3396 _DSC3401 _DSC3385 _DSC3413 _DSC3415 _DSC3425 _DSC3431 _DSC3433 _DSC3444 _DSC3454
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
787
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası