213 Tıp Fakültesi Öğrencimiz Beyaz Önlüklerini Giymenin Mutluluğunu Yaşadı

İlan Tarihi:17.09.2019 11:53:00
Güncelleme Tarihi:18.09.2019 10:26:00
 

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Dönem 1 Açılışı ve  Beyaz Önlük Giyme Töreni, 16 Eylül 2019 tarihinde Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

213 öğrencinin beyaz önlüklerini giyme mutluluğunu yaşadığı törene Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İpek Özunan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Vural, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömür Karakoyun Çelik, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Tetik, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Baş Koordinatör Prof. Dr. Nuri Özkütük, Dekan Yardımcısı ve Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Mete, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özcan, dönem koordinatörleri ve yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Fakültemizde öğrenci odaklı eğitimi destekliyoruz.

Dekan Prof. Dr. Kamil Vural törende yaptığı konuşmada, “Bugün bu kürsüden sizlere Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) tarafından akredite edilmiş bir Tıp Fakültesinin Dekanı olarak seslenmekteyim. TEPDAD Dünya Tıp Eğitimi Federasyonu tarafından akredite edilmiş ve Yükseköğretim Kalite Kurulunun da tescil ettiği bir kuruluştur. Fakültemizin eğitim programı, bu kuruluş tarafından 2019-2025 yılları için ikinci defa akredite olmaya hak kazanan Tıp Fakülteleri arasında 11. sırada yer almaktadır. Bu sevinç ve heyecanla çalışmalarımız sürekli ve yüksek bir motivasyonla devam etmektedir.

Fakültemizde öğrenci odaklı eğitimi destekliyoruz, öğrenci dostu olma bilinciyle hizmeti ve bilgi paylaşımını toplumun tüm katmanlarına yaymayı önemsiyoruz. Fakültemizde öğrencilerimiz tüm kurul ve komisyonlarımızda aktif olarak yer alıp görüş ve önerilerini her fırsatta paylaşabilmektedir.  

Tıp Fakültesi olarak amacımız sorgulayan, analitik düşünen, insana saygılı, toplumumuzun sağlık sorunlarını çözebilecek ve toplum sağlığını yükseltecek temel ve klinik tıbbi bilgi, mesleksel beceriler ve tutumlarla donatılmış, iletişim becerileri yüksek, tıp bilimine katkı sağlayan, araştırmacı ve iyi bir birey olarak topluma örnek ve lider olabilecek tıp doktorları yetiştirebilmektir. Bu amaçla eğitim programının her evresinde farklı eğitim modelleri geliştirilerek uygulamaya çalışılmaktadır. Tıp eğitimindeki ulusal ve uluslararası yenilik ve gelişmeler sürekli takip edilmektedir. Derslikler, küçük grup çalışma salonları, çevre düzenlemeleri, spor ve kültürel faaliyetlere yönelik fiziki alt yapı Rektörlüğümüzün de destekleri ile sürekli geliştirilmektedir.

Sevgili öğrencilerimiz, sizi ve sizlerin bugünlere gelmenizi sağlayan ailelerinizi ve öğretmenlerinizi gönülden kutluyorum. Genç doktor adayları olarak bugünlere gelmek için çok çalıştınız, şimdi daha çok çalışacaksınız. Hekimlik çok kutsal bir meslektir, hastalarınız evlatlarını, anne babalarını, en sevdiklerini sizlere emanet edecekler. Beklentimiz disiplinli çalışmanız, araştırmacı, ahlaklı, sosyal faaliyetlerde yer alan öğrenciler olmanızdır. Sizlerden istediğimiz daima sorgulayıcı olmanız, öğrenmeyi öğrenme gayretinde olmanızdır. Mesleğinizde teorik bilgilerinizi daima uygulamalar ile pekiştirerek ustalaşabilirsiniz. Hastaları sadece bedensel rahatsızlıkları olan bireyler olarak değil, ruhu ve zihni ile de bir bütün olarak görmeniz çok önemlidir. Fakültemizdeki tüm eğitim-öğretim yıllarınız boyunca, başta biz öğretim üyeleri ve yöneticiler olmak üzere, Fakültemizin tüm çalışanlarının desteğini her zaman hissedeceksiniz. Altı yıl sürecek olan eğitim yolculuğunuz mezuniyetinizle bitmeyecek, esas mezun olup hekim olduğunuzda en büyük sınavlarla karşılaşacaksınız. Bu meslekte eğitim, yaşam boyu devam edecektir. Sizleri mezun olduktan sonra da araştıran, öğrenen, sorgulayan ve sürekli kendisini geliştiren birer hekim olarak görmek bizi mutlu edecek, sizlerin başarıları bizim için sevinç ve gurur kaynağı olacaktır” dedi.

Tıp Fakültesi Dönem 1 Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Değerli; Fakültenin tanıtımını yaparak, eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi. 

Şu andan itibaren Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden birine adım atmış bulunmaktasınız.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, “Gelecekte canımızı, sağlığımızı, çocuklarımızı emanet etmeyi düşündüğümüz, en iyi şartlarda yetiştirmeyi planladığımız, Manisa Celal Bayar Üniversitesinin adını duyuracak, insanlığa hizmet edecek hekim adayları ve onların bugüne kadar gelmelerinde çok büyük çaba sarf eden ve şu an gururları gözlerinden okunan sevgili anneler babalar, Beyaz Önlük Giyme Törenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. 

Sevgili hekim adayları; gönülden isteyerek, hekim olma aşkını ortaya koyarak öyle çabalar sarf ettiniz, öyle emekler ortaya koydunuz ki çok şükür Allah size arzu ettiğiniz, hedeflediğiniz fakülteyi, hekim olmanın ilk basamağını nasip etti. Bu noktada başta hocalarınız, anne ve babalarınız olmak üzere, emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etseniz azdır. 

Dünya ve Türkiye çapında, donanımlı, kaliteli ve ilkleri başarmış bir öğretim üyesi kadrosuna sahibiz.

Gerek Türkiye’nin, gerekse Ege Bölgesinin en iyi tıp fakültelerinden birine adım atmış bulunmaktasınız. Ümidimiz çok güzel eğitimler alarak, şu an geldiğimiz noktadan çok çok ileri noktaya giderek, insanlık adına, Türkiye adına farkındalık oluşturarak mezun olmanızdır. 

Dünya ve Türkiye çapında, gerçekten donanımlı, kaliteli, ilkleri başarmış bir öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Her bir öğretim üyesinden alacağınız bilgi, birikim, deneyim sizleri iyi, kaliteli, olaylara insan odaklı bakan bir hekim noktasına getirecek. Ben öğretim üyesi arkadaşlarıma gerçekten güveniyorum, süreç ve zaman bizi haklı çıkaracaktır. 

Değerli arkadaşlar, anahtar kelimeyi size veriyorum, hekimliğinizde bunu gaye edinin. Rutinin dışına çıkmadığınız hiçbir şeyde başarılı olmak mümkün değildir. Herkesin yaptığını yaparak bir yere gidemezsiniz. Ben eminim ki başlayanlardan bu hayali elde edecek ve inşallah mezun olduğunda veya mezun olmadan bizim ekibimizle yapılamayanı yapacak, adını duyuracak, insanlığa fayda sağlayacak öğrencilerimiz olacak. Bu noktada en büyük yardımcılarınız hocalarınız, sizlerden desteğini esirgemeyen sevgili anne ve babalarınızdır. Sizi bu noktaya getiren anne ve babalarınızı sakın unutmayın. 

Beyaz saflığı, güzelliği, hoşgörüyü, insana insan odaklı bakmayı temsil eder.

Sevgili öğrencilerimiz; beyaz saflığı, güzelliği, hoşgörüyü, insana insan odaklı bakmayı temsil eder. Bu önlüğü giydiğiniz andan itibaren insan odaklı bakacaksınız. Belki bir gün acilden girenin kendiniz olabileceğini, bir hasta yatağında anne veya babanızın olabileceğini düşünmenizi sağlayacak. İşte bu perspektifle bakarsanız, hekimliğin hazzını alırsınız. Bir mesleği icra ederken en temel faktör işinizi yaparken mutlu olmanızdır, mutlu olamadığınız bir işi başka gayeler için yaptığınızda sürdürülebilir olmaz. Ben ümit ediyorum ki hepiniz işinizi sevecek, hasta hekim ilişkisini insani sınırlar içerisinde değerlendirecek; mutlu birer birey, hekim ve mutlu birer Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olacaksınız. İçinizde bizimle çalışmak isteyenler çıkacaktır.  Kürsüde gördüğünüz profesörün yerinde olmak isteyeceksiniz. Korkmayın söyleyin ve hedefinizi belirleyin. Hedefiniz var ise zaten başarırsınız. Müzik gibi, sosyal sorumluluk projesi gibi kendinizi bulabileceğiniz özel alanlara da zaman ayırın, bu hakkı kendinizden mahrum etmeyin. 

Sevgili anne babalar; öğretim üyelerimiz çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirecek bilgi ve donanıma sahiptir. Biz aldığımız emanetleri çok daha iyi donanımla, bilgi birikimiyle, tecrübeyle ve insani faktörlerle ilgili kazanımlarla mezun edeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın. Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum” dedi. Tören tüm öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ile son buldu.

 


1580 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 _DSC8181s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1580
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası